تحصیل در کانادا

2
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5٫00 out of 5)
Loading...

امروزه بسیاری از افراد خواهان ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر در سطح جهانی هستند. دانشگاه های کشور کانادا از جمله دانشگاههایی است که به دلیل اعتبار جهانی و رفاه اجتماعی بیشترین متقاضی مهاجرت را دارد. کشور کانادا در شمال قاره آمریکا قرار دارد و بعد از روسیه بزرگترین کشور جهان است و در مقایسه با دیگر کشورها جمعیت کمی دارد و از جمله مهاجرپذیرترین کشورهااست. به دلیل سطح علمی وآموزشی عالی دراین دانشگاه ها، هر ساله دانشجویان زیادی از سراسر جهان متقاضی اخذ ویزای تحصیلی کانادا می باشند. مهمترین و محبوب ترین بخش ها برای تحصیل در کانادا شامل اونتاریو ، بریتیش کلومبیا و کبک میباشد که بسیاری از آن ها، بهترین دانشگاه های جهان با رتبه زیر 50 در کل جهان را شامل میشوند.

شرایط تحصیل در دانشگاه های کانادا

در این بخش میخواهیم شرایط تحصیل در مقاطع تحصیلی گوناگون در کشور کانادا را برای شما عزیزان به تفکیک مورد بررسی قرار دهیم. لطفا با توجه به مقطعی که برای اخذ پذیرش در حال اقدام هستید، بخش مربوطه را به دقت مطالعه فرمایید.

شرایط تحصیل در مقطع لیسانس یا کارشناسی کانادا

برای تحصیل در مقطع لیسانس دانشگاه های کانادا متقاضی میبایست مدرک دیپلم با معدل حداقل 14 را داشته باشد البته پذیرش در بعضی رشته های تحصیلی در دانشگاه های ممتاز نیازمند معدل بالای 15 میباشد لذا داشتن مدرک زبان آیلتس حداقل 6 یا تافل جهت پذیرش در دانشگاه الزامی است. لازم به ذکر است دانشجویانی که مدرک زبان ندارند میبایست دوره های آموزشی زبان انگلیسی را در دانشگاه سپری کنندکه ممکن است یک یا دو ترم زمان ببرد زیرا تحصیل درکانادا بدون مدرک زبان دانشجویان را با مشکل مواجه میسازد.

هزینه تحصیل در مقطع لیسانس دانشگاه های کانادا در سال مبلغی حدود 14000 تا 18000 دلار میباشد که این مبلغ با توجه به دانشگاه متغیر است. در مقطع لیسانس ،دانشجویانی که معدل بالا دارند کمک هزینه تحصیلی بین 1500 تا 9000 دلار در سال را دریافت میکنند.

در مقطع فوق لیسانس هزینه های تحصیل برای هرسال بیش از 6000 تا 9000 دلار میباشد که البته در این مقطع برای دانشجویان بین المللی و دانشجویانی که مدرک دانشگاهی کشورهایی غیر از آمریکا و کانادا را دارند گرفتن کمک هزینه تحصیلی و پرداخت هزینه زندگی دانشجویی در کانادا بسیار مشکل است.

شرایط تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد کانادا

دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس دانشگاه های کانادا می بایست مدرک کارشناسی 4 ساله با معدل بالای 14 و توصیه نامه از اساتید مقطع لیسانس خود و مدرک زبان تافل یا آیلتس 6.5 را داشته باشند. لازم به ذکر است که اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک زبان ندارند در اغلب موارد امکان پذیر نمی باشد. در اکثر دانشگاه های کانادا به دانشجویان مقطع فوق لیسانس کمک هزینه تحصیلی داده نمی شود البته در برخی از دانشگاه ها با توجه به شرایط دانشجو بعد از طی کردن سال اول تحصیلی یا در بعضی مواقع از همان سال اول به دانشجو کمک هزینه تحصیلی داده میشود.

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکترای دانشگاه های کانادا دارند میبایست مدرک زبان آیلتس 7 را داشته باشند. سالانه به 1000 نفر از دانشجویان مقطع دکترا اقامت دائم کانادا داده می شود که می توانند در ارگان های دولتی کانادا مشغول به کار شوند به همین دلیل متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکترای کانادا بسیارند. دانشجویان در این مقطع میتوانند از کمک هزینه های تحصیلی بهره مند شوندهمچنین دانشجویان ابتدا میبایست جهت اخذ پذیرش در مقطع دکترای کانادا محل تحصیل خود را انتخاب کنند در غیر این صورت در اغلب مواقع پرونده دانشجو توسط هیئت علمی دانشگاه رد میشود.

در کشور کانادا اغلب دانشگاه ها به صورت خصوصی میباشند و هزینه های تحصیل در کانادا با توجه به محل تحصیل متغیر میباشد که بالاترین هزینه ها مربوط به شهر اونتاریو و کمترین هزینه ها مربوط به شهر کبک میباشد اما به طور کلی هزینه ها حدود 14000 تا 22000 درسال میباشند.

تحصیل دکترا در کانادا

دانشجویان در اکثر رشته ها برای اخذ مدرک حداقل به سه سال تحصیلی تمام وقت نیاز دارند، اما برخی از دانشجویان برای مدت طولانی تری حداکثر به مدت شش سال به ادامه تحصیل می پردازند .

در اکثر موارد برای دسترسی به یک برنامه تحصیلی استاندارد دکترای کانادایی به یک مدرک کارشناسی ارشد نیاز است. با این حال، برخی از دانشگاه ها دوره های کارشناسی ارشد و دکترای پیوسته را ارائه می دهند که با یک یا دو سال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آغاز می شود. این برای دانشجویانی که مستقیما از مقطع کارشناسی وارد مقطع کارشناسی ارشد می شوند مناسب است اما زمان بیشتری برای تکمیل دوره دکترا نیاز است.

تحصیلات دکتری در کانادا با انگلیس، نسبت به ایالات متحده مشابه تر است. دکترای آمریکایی به طور معمول با یک یا دو سال با کلاس های اموزشی و امتحانات شروع می شود ؛قبل از اینکه دانشجو موضوع پایان نامه خود را ارائه دهد، در حالی که دکترای کانادایی اغلب از ابتدا با تمرکز بر تحقیق و پژوهش اغاز می شود.
واحدهای درسی اغلب بر مهارت های کلیدی مانند تکنیک های تحقیق عملی و اصول روش شناختی یا آموزش های مفید مازاد در زمینه هایی نظیر آموزش، ارائه یا نشریه متمرکز می باشد. بعضی از برنامه های تحصیلی دکترا نیز دوره های کارآموزی و حرفه ای را ارئه می دهند.
به طور کلی، دانش آموزان این واحدها را در اولین سال دکترای خود ،پیش از شروع تحقیق و نوشتن پایان نامه دکترای می گذرانند.
در بعضی موارد یک دانشگاه ممکن است از دانشجویان دکترای خود در پایان یک یا دو سال اول تحصیلی شان امتحان جامع بگیرد. این آزمون دانش عمومی دانشجویان در رشته تحصیلی خود پیش از شروع تحقیقات تخصصی می سنجد. این تقریبا شبیه به ارتقاء MPhil یا “بررسی تایید کننده” است که در دانشگاه های انگلستان استفاده می شود.

رشته های پر در آمد و مورد نیاز در کانادا

در کالج ها اغلب رشته های فنی حرفه ای ، مهندسی تخصصی و کاربردی در دوره های کوتاه مدت برگذار میشود. بعضی از رشته های تحصیلی در کالج ها تا مقطع لیسانس نیز ارائه میشوند که این مقطع یا در خود کالج تکمیل میشود یا با همکاری یکی از دانشگاه ها برگزار می گردد.

افرادی که متقاضی ادامه تحصیل در کالج های کانادا هستند میبایست حداقل مدرک دیپلم دبیرستان و مدرک زبان آیلتس یا تافل را داشته باشند البته کسانیکه مدرک زبان ندارند ابتدا میبایست دوره آموزش زبان را سپری کنند که شهریه سالانه دوره های آموزش زبان حدود 10000 تا 11000 دلار میباشد. شهریه تحصیل در دوره های کالج حدود 12000 تا 14000 دلار در سال است و هزینه زندگی حدود 800 تا 1200 دلار در ماه میباشد.

دانشجویانی که موفق به اخذ ویزای تحصیلی کانادا شده اند میتوانند به صورت پاره وقت در دانشگاه ها مشغول به کار شوند و یا قادرند20 ساعت در هفته درمحیط خارج از دانشگاه کار کنند. البته از سال دوم به بعد میتوانند به صورت تمام وقت مشغول به کارشوند.

دانشجویانی که موفق به اخذ تابعیت کانادا شده اند و اقامت تحصیلی کانادا را گرفته اند، می توانند در خوابگاه های دانشجویی مربوط به دانشگاه ها یا در پانسیون ها اقامت داشته باشند یا می توانند بیرون از محیط دانشگاه ها یک واحد کامل یا یک اتاق اجاره کنند. دانشجویانی که تمایل به اقامت در خوابگاه های دانشگاه را دارند با توجه به امکانات خوابگاه ماهانه مبلغی حدود 300 تا 700 دلار را می بایست پرداخت کنند. دانشجویانی که اقامت در پانسیون ها را انتخاب میکنند با توجه به محل پانسیون و برخی خدمات میبایست در ماه حدود 700 دلار پرداخت کنند و دانشجویانی که خارج از دانشگاه یک اتاق با سرویس مشترک یا یک واحد کامل اجاره می کنند با توجه به محل اقامت ، ماهانه میبایست مبلغی حدود 400 تا 900 دلار بابت اجاره پرداخت کنند لذا اغلب آنان تمایل به داشتن همخانه دارند تا هزینه هایشان را کاهش دهند.

نکته قابل توجه این است که اگر شما یک فرد خارجی باشید و فرزند شما در کانادا به دنیا بیاید شما مقیم دائم کانادا محسوب نمیشوید و اقامت از طریق تولد فرزند دائم نمی باشد.

دانشگاه های پزشکی کانادا از معتبرترین و پرطرفدارترین دانشگاه ها در سطح جهان است ودانشجویان پس از فارغ التحصیلی به راحتی میتوانند درتمامی کشورهای جهان مشغول به کارشوند یا تحصیل پزشکی ودندانپزشکی در کانادا خودرا در دوره های تخصصی تکمیل نمایند.

دانشگاه های معتبر در کانادا

در زیر به برخی از دانشگاه های ممتاز کشور کانادا اشاره میکنیم

ویزای دانشجویی و تحصیلی کانادا

به دلیل به روز شدن شرایط اخذ ویزای تحصیلی ، باید به دنبال مشاوره به روز باشید. مشاورین موسسه حقوقی برگزیده اصطهباناتی در دفاتر تهران، اصفهان و‌ شیراز پاسخگوی سوالات شما هستند.

برای تحصیل در کانادا، باید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید که به عنوان یک ویزای دانشجویی کانادایی برای مدت اقامت شما عمل می کند. اگر دوره یا برنامه تحصیلی شما شش ماه یا کمتر به طول بینجامد نیاز به ویزا ندارید.با این وجود بهتر است پیش از ورود به کانادا به هر دلیلی درخواست ویزا کنید – در غیر این صورت اگر تصمیم بگیرید که تحصیلات خود را در برنامه تحصیلی دیگری ادامه دهید، باید کانادا را برای درخواست ویزای تحصیلی ترک کنید و از طریق دفاتر اخذ ویزا اقدام کنید.

زمانی که ویزای تحصیل خود را دریافت کردید، می توانید در صورت تصمیم به ادامه تحصیل ویزای خود را در داخل کانادا تمدید کنید. ویزای تحصیل به دانشجویان تمام وقت که در یک دانشگاه ثبت نام کرده اند، این امکان را می دهد که به صورت پاره وقت در محوطه دانشگاه کار کنند. همچنین می توانند در خارج از محوطه دانشگاه عنوان همکار یا کارآموز مشغول به کار شوند و یا در کانادا اقامت دائم بگیرند و یا پس از فارغ التحصیلی در آنجا کار کنند.

مدارک کلی اخذ ویزای تحصیلی کانادا

  • گذرنامه
  • عکس در اندازه عکس گذرنامه
  • نامه پذیرش بدون قید و شرط
  • رسید شهریه
  • نامه کمک هزینه تحصیلی (در صورت وجود)
  • هر مکاتبه مربوط به دانشگاه
  • مدارک مالی
  • مدارک علمی
  • نمرات آزمون
  • گواهی سابقه کار (درصورت وجود)
  • گزارش پزشکی (اگر قبلا انجام شده)

 

به اشتراک بگذارید

2 دیدگاه

ارسال دیدگاه

سه × 3 =

من ربات نیستم *