۶ تکنیک درک مطلب برای تقویت ریدینگ انگلیسی

به عنوان یک زبان‌آموز، شما ملزم به مطالعه و تمرین reading هستید و لازم است تا جایی که می‌توانید زیاد بخوانید! به همین دلیل از زبان‌آموزان خواسته می‌شود که مطالعات تحقیقاتی، مقالات خبری، کتاب‌های درسی، صفحات وب، اسلایدهای کنفرانس و دستورالعمل‌های معلمان را مطالعه کنند. با این حال، دانستن بهترین تکنیک‌های ریدینگ می‌تواند شما را به اندازه یک قدم بزرگ جلوتر ببرد. واقعا بهترین تکنیک درک مطلب برای تقویت ریدینگ انگلیسی چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال، این مطلب را تا انتها بخوانید.

قبل از استفاده از تکنیک‌های درک مطلب انگلیسی

به درک کلی برسید

اگر زمانی که در حال مطالعه هستید، درباره آنچه می‌خوانید به یک درک کلی برسید، درک مطلب خود را افزایش خواهید داد. از خودتان سؤالاتی این‌چنین بپرسید: “چرا نویسنده این را اینجا اضافه کرده است؟” یا “اهمیت این واقعیت یا رویداد چیست؟” پرسیدن این سوالات از خود به شما کمک می‌کند تا انگیزه خود را برای تمرکز روی محتوا حفظ کنید.

یک نقشه ذهنی(Mind-Map) ایجاد کنید

نقشه ذهنی مجموعه‌ای غیرخطی از ایده‌های مرتبط است. قرار دادن حقایقی که در مورد آنها می‌خوانید در نقشه ذهنی به شما کمک می‌کند تا تصویر بزرگتر را ببینید و درک خود را از مطالب افزایش دهید. شما می‌توانید با شروع از ایده اصلی در وسط یک کاغذ یا استفاده از یک برنامه کامپیوتری مانند Canva، یک نقشه ذهنی ایجاد کنید. می‌توانید ایده‌های جدیدی ایجاد کنید که از همان موضوع اصلی که در حین خواندن با آن مواجه می‌شوید، نشات می‌گیرد، و می‌توانید ایده‌های بیشتری از آن موضوعات کوچکتر ایجاد کنید. به همان اندازه که نیاز دارید از رنگ‌ها و خطوط منحصر به فرد استفاده کنید تا نقشه ذهنی شما بیشترین حس را برای شما داشته باشد.

بهترین تکنیک درک مطلب برای تقویت ریدینگ انگلیسی

بهترین تکنیک‌های ریدینگ عبارتند از تکنیک SQ3R، Skimming، Scanning، Active Reading، Detailed Reading و Structure-Proposition-Evaluation.

1. اولین تکنیک reading: تکنیک SQ3R

این تکنیک ریدینگ شامل پنج مرحله مختلف است که هدف هر کدام نزدیک‌تر کردن شما به درک کامل متن است. بیایید ببینیم هر مرحله یعنی چه؟

Survey: در این مرحله، ابتدا متن موردنظر را بررسی کنید تا ایده کلی محتوا و ساختار آن را بدست آورید. با این کار ذهن خود را آماده می‌کنید.
Question: سوالاتی را برای خود آماده کنید تا در حین خواندن مطالب به آن بپردازید. یکی از ترفندها در مورد نحوه ایجاد سؤال، تبدیل عناوین پاراگراف به سؤال است. به عنوان مثال، عنوانی مانند “زنان در جنگ داخلی” می‌تواند به این سوال تبدیل شود: “زنان در جنگ داخلی چه کسانی بودند، چه کردند و در چه تاریخی؟”
Read: با در نظر گرفتن سوالات خود، شروع به خواندن متن کنید. در این مرحله می‌توانید سایر تکنیک‌های ریدینگ مانند اسکن کردن(Scanning) یا خواندن فعال(Active Reading) را که ممکن است برای شما مفید باشد ترکیب کنید.
Recite: اکنون زمان آن است که به عقب برگردید و به سوالاتی که ایجاد کردید پاسخ دهید. مطمئن شوید مطالبی که می‌خوانید منطقی است و متوجه می‌شوید که چطور به سوالات شما پاسخ می‌دهد!
Review: یادداشت‌های ذهنی بنویسید یا آنچه را که یاد گرفته‌اید با صدای بلند بگویید. سعی کنید این کار را بدون نگاه کردن به یادداشت‌ها یا متن انجام دهید تا چک کنید چه چیزی را حفظ کرده‌اید و چه چیزی را از قلم انداخته‌اید.

2. تکنیک reading: خلاصه کردن(Skimming)

Skimming یکی دیگر از چند تکنیک درک مطلب برای تقویت ریدینگ انگلیسی است که در آن می‌توانید به مطالب نگاه کنید تا آنچه را که به دنبال آن هستید بیابید. بهترین زمان برای استفاده از این تکنیک وقتی است که شما از قبل ایده کلی متن را می‌دانید. همچنین می‌توانید قبل از رفتن به ادامه مطلب، مطالب را مرور کنید. برای مثال، نگاه اول به نحوه چیدمان یک فصل یا مقاله به شما کمک می‌کند تا بدانید کجا باید اطلاعات کلیدی را در مطالعه دومتان جستجو کنید.

از اسکیمینگ برای مواردی مثل خواندن نظرات خدمات یا محصول، مرور متن سخنرانی در لحظه آخر، تحقیق سریع، مرور سریع قبل از امتحان، استفاده کنید. جالب است که بسیاری از ما بدون آن که متوجه باشیم، از این روش برای مرور مطالب استفاده کرده‌ایم. Skimming می‌تواند با آگاه کردن شما از نکات کلیدی بدون درک کامل متن، به شما صرفه‌جویی زمان کمک کند. همچنین اگر بخواهید بعداً مطالب را عمیق‌تر بخوانید، با استفاده از این روش در زمان خود صرفه‌جویی می‌کنید.

3. تکنیک reading: اسکن(Scanning)

اسکن کردن(Scanning) یک روش خواندن است که وقتی به سادگی چشمان خود را روی یک متن می‌چرخانید، برای یافتن آنچه به دنبال آن هستید استفاده می‌شود. این یک تکنیک خواندنی است که معمولا برای کارهای روزانه و غیرآکادمیک خواندن استفاده می‌شود. هنگام خواندن لیست موضوعات ایمیل، مقالات خبری، منوی غذا یا نوشیدنی، تکنیک اسکنینگ به کمک شما می‌آید.

4. روش درک مطلب انگلیسی: خواندن فعال(Active Reading)

اگر تا به حال نیم صفحه خوانده‌اید و متوجه شده‌اید که از چیزی که نوشته شده چیزی دست‌گیرتان نشده، پس فعالانه مطالعه نمی‌کنید. خواندن فعال و انتقادی به شما کمک می‌کند تا با درک عمیق متن، اطلاعاتی را که می‌خوانید حفظ کنید. خواندن فعال(Active Reading) به شما درک عمیق‌تری از متن پیش رویتان می‌دهد. این روش خواندن باید زمانی استفاده شود که چیزی پیچیده یا چیزی را می‌خوانید که باید به‌طور انتقادی درباره آن فکر کنید.

برای خواندن فعال، باید در طول متن از خود سوال بپرسید و در مورد آن سوالات فکر کنید. سعی کنید آنچه را که می‌خوانید با تجربیات و دانش قبلی ربط دهید و اگر مفید بود یادداشت بردارید. از اکتیو ریدینگ برای مطالعه مطالب جدید، دشوار و ناآشنا، برای خواندن مطالبی که باید عمیقا درک کنید استفاده کنید.

5. روش درک مطلب انگلیسی: خواندن جزئی (Detailed Reading)

خواندن دقیق(Detailed Reading)، پر زحمت‌ترین و وقت‌گیرترین تکنیک ریدینگ است. خوانندگان با دقت هر کلمه را می‌خوانند، درباره آن فکر می‌کنند و آن را تحلیل می‌کنند. در کنار هم قرار دادن معانی کلمات در یک جمله برای درک عمیق‌تر زمان و حوصله زیادی می‌طلبد، اما در برخی موارد، این بهترین تکنیک برای شما خواهد بود. از این روش برای مواردی مثل مقالات علمی پژوهشی، گزارش‌های پزشکی، ادبیات شاعرانه، استفاده کنید.

6. تکنیک خواندن: Structure-Proposition-Evaluation

این روش خواندن که گاهی اوقات روش SPE نیز نامیده می‌شود، توسط مورتیمر آدلر در کتابش با عنوان چگونه کتاب بخوانیم در سال 1940 پیشنهاد شد. مورتیمر پیشنهاد می‌کند که بهترین راه برای خواندن کتاب، یافتن ساختار، گزاره‌های ساخته شده توسط نویسنده و ایجاد ارزیابی‌های خود است. برای استفاده از این روش خواندن، ابتدا باید ساختار متن را شناسایی کنید و یک چیدمان سازمان‌یافته یا در ذهن خود یا روی کاغذ ایجاد کنید. بعد از اینکه طرح‌بندی را ایجاد کردید، تمام گزاره‌های منطقی را که در هر بخش از طرح‌بندی قرار می‌گیرند، پیدا می‌کنید. سپس ادله و گزاره‌ها را ارزیابی می‌کنید و نتیجه می‌گیرید.

سایر نکات مفید درباره انواع تکنیک درک مطلب برای تقویت ریدینگ انگلیسی

ریتم مطالعه‌تان را تغییر دهید

هنگام خواندن مطالب انعطاف‌پذیر باشید. زمان‌های خاصی وجود دارد که می‌توانید سرعت مطالعه خود را برای کارایی بیشتر افزایش دهید. اگر قبلاً با مطالب، مثال‌ها یا تصاویر تکراری و مفاهیم کلی آشنا هستید، این کار را انجام دهید. ممکن است مواقع دیگری در همان متن وجود داشته باشد که باید سرعت خواندنتان را کم کنید و به متن بیشتر توجه کنید. وقتی متوجه می‌شوید که با کلمات ناآشنا مواجه می‌شوید یا نمی‌دانید این کلمه در متن، جملات و پاراگراف‌های طولانی چه معنایی دارد، سرعت مطالعه خود را کاهش دهید. بدون اتلاف وقت در بخش‌هایی که نیاز ندارید، اطلاعات لازم را که نیاز دارید حفظ کرده و از آن قسمت‌ها عبور کنید.

مراقب کلمات ربط باشید

چندین عبارات، حروف ربط و کلمات دیگر وجود دارد که به شما کمک می‌کند بفهمید که با چه چیزی در ادامه متن روبرو خواهید شد. دانستن این موارد می‌تواند کمک بزرگی برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه خواندن بقیه متن باشد. کلمات تکراری مانند “in other words” و “to repeat” ممکن است به این معنی باشد که شما در شرف تکرار اطلاعات هستید و می‌توانید از آن استفاده کنید. از سوی دیگر باید به کلمات علت و معلولی توجه کرد. این کلمات شامل “because”، “so”, “consequently” و “therefore” هستند. خلاصه کردن کلمات با اطلاعاتی همراه خواهد شد که می‌تواند تصویر بزرگی را به شما ارائه دهد. اینها عبارتند از “for these reasons” و “in conclusion”.

فشرده و گسترده بخوانید!

مطالعه فشرده(Intensive Reading) نوعی از خواندن است که مفصل و زمان‌بر است و اما درنهایت خواننده مطالب را درک می‌کند. سرعت خواندن معمولا آهسته است و در طول زمان مطالعه نوسان زیادی دارد. این نوع خواندن به حفظ اطلاعات و به زبان‌آموزان چندزبانه کمک می‌کند. از سوی دیگر، مطالعه گسترده(Extensive Reading)، خواندن برای لذت است! یعنی شما به این دلیل که عاشق مطالعه هستید مطالب مختلف را در هر ژانری مطالعه می‌کنید. همچنین ممکن است با سرعتی آرام این‌کار را انجام دهید. اغلب اوقات، خوانندگان در حین مطالعه زیاد به تکنیک‌های خواندن خود فکر نمی‌کنند زیرا از آن لذت می‌برند. خواندن گسترده برای مطالعه رمان‌ها رایج است و می‌تواند برای افزایش دایره لغات و توانایی‌های نوشتاری نیز استفاده شود.

رابطه ژنتیک و یادگیری!

ژن‌ها در هوش و یادگیری نقش دارند. چیزهایی مانند حافظه فعال و توانایی موسیقایی یا ورزشی از ویژگی‌های ارثی هستند. ژن‌های IQ می‌تواند تعیین کند که یک فرد چقدر در مدرسه خوب عمل می‌کند. با این حال، بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که یادگیری ربطی به IQ ندارد و هر کسی می‌تواند بدون توجه به موفقیت‌ها یا شکست‌های گذشته خانواده‌اش، ظرفیت یادگیری را داشته باشد. برای مثال، یادگیری تکنیک‌های خواندن، مستقل از ژن است و با توانایی خواندن یا اختلالات یادگیری متفاوت است.

هر کسی می‌تواند تکنیک‌های ریدینگی را که ما توضیح داده‌ایم بیاموزد و مهارت‌های خواندن خود را تا حد زیادی بهبود بخشد. درست مانند یادگیری هر مهارت جدید، تمرین زیاد نتایج فوق‌العاده‌ای به دنبال دارد. پس، نکات ما را دنبال کنید. در کمترین زمان، زبان‌آموز بهتری خواهید بود:)

ارسال یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.