تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس | بررسی ۶ تفاوت کلیدی
در دنیای امروزی که ارتباطات جهانی مهمتر از هر زمان دیگری است، آزمونهای زبان بینالمللی نقش بسیار حیاتی در ارزیابی مهارتهای زبانی افراد ایفا میکنند. آزمونهای معتبر و قابلاعتماد در این زمینه، انتخاب درستی برای زبانآموزانی است که قصد دارند سطح زبان خود را ارتقا دهند و به فرصتهای جدیدی در تحصیل و کار دست یابند. انتخاب بین آزمونهای معتبری نظیر ِآیلتس و تافل یا دولینگو، از جمله موضوعاتی است که ذهن علاقهمندان را مشغول کرده است. آزمون دولینگو و آیلتس، دو موردی هستند که بسیاری از زبانآموزان در انتخاب آنها با تردید مواجه هستند. آیا باید در آزمون آیلتس شرکت کنند و یا بهجای آن، آزمون دولینگو را امتحان کنند؟ جهت درک بهتر این دسته از افراد در این مقاله در رابطه با هر یک از این آزمونها توضیحاتی ارائه شده و تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس نیز موردبررسی قرار گرفته است.
معرفی آزمون آیلتس
سرفصلهای مقاله
نمایش
آزمون آیلتس (International English Language Testing System) یکی از معتبرترین و شناختهشدهترین آزمونهای زبان بینالمللی است که توسط سازمانی به نام بریتیش کانسل (British Council) در همکاری با دانشگاه کمبریج (Cambridge University) و IDP آکادمی (International Development Program) برگزار میشود. این آزمون بهمنظور ارزیابی مهارتهای زبان انگلیسی غیر بومی زبانان طراحی شده است. هدف اصلی آیلتس، ارزیابی مهارتهای چهارگانه زبانی در یک فرد است که شامل شنیداری (Listening)، گفتاری (Speaking)، خواندن (Reading) و نوشتن (Writing) میشود. گفتنی است که آزمون آیلتس در دو نوع عمومی (General Training) و تحصیلی (Academic) برگزار میشود. نوع عمومی یا جنرال برای افرادی که قصد مهاجرت، کار یا تحصیل در کشورهای انگلیسیزبان را دارند و نوع تحصیلی برای افرادی است که قصد ورود به دانشگاهها و مؤسسات تحصیلی در خارج از کشور را دارند. در آزمون آیلتس، هر یک از مهارتها بر اساس یک سیستم نمره دهی استاندارد ارزیابی میشود و شرکتکنندگان نمره خود را در هر مهارت، از ۱ تا ۹ دریافت میکنند. نمره نهایی آنها نیز بهصورت کلی و همچنین بهصورت بخشبندی شده برای هر مهارت اعلام میشود. شرکتکنندگان میتوانند برای کسب نمره قبولی در این آزمون در دورههای آمادگی آیلتس که توسط آموزشگاههای مختلف برگزار میشود، شرکت کنند. دوره آمادگی آیلتس سفیر نیز یکی از دورههای قابل برگزاری با هدف افزایش تسلط به مهارتهای لازم آیلتس است که کمک بسیار شایانی به افراد علاقهمند به شرکت در این آزمون مینماید. آزمون آیلتس بهعنوان یک آزمون استاندارد، در بیش از ۱۴۰ کشور دنیا قابل برگزاری است و با توجه به اعتبار و قبولی آن توسط دانشگاهها، سازمانهای مهاجرتی و کارفرمایان، زبانآموزانی که قصد تحصیل، کار یا مهاجرت به کشورهای انگلیسیزبان را دارند، بهطور گسترده از این آزمون استفاده میکنند. در ادامه به تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس میپردازیم.
بیشتر بخوانید: آزمون آیلتس چیست؟ | صفر تا صد آزمون آیلتس(IELTS)
معرفی آزمون دولینگو
دولینگو (Duolingo) یک پلتفرم آموزش زبان آنلاین است که هماکنون بهعنوان یکی از محبوبترین روشهای آموزش زبان در سراسر جهان شناخته میشود. این پلتفرم در سال ۲۰۱۱ توسط لوییس فون آن ویسکا (Luis von Ahn) تأسیس شد و هدف اصلی آن، ارائه یک روش آموزشی جذاب و مؤثر برای یادگیری زبان بهصورت رایگان بود. برگزاری آزمون دولینگو نیز به صورت آنلاین و از طریق وبسایت همین اپ، صورت میگیرد. یکی از جذابیتهای آزمون دولینگو، استفاده از روش یادگیری تعاملی و بازیسازی است. در این پلتفرم، شما با انجام تمرینات و تعامل با برنامه، مهارتهای زبانی خود را بهبود میبخشید. آزمون دولینگو شامل تمرینات چندگزینهای، تشریح تصاویر، ترجمه جملات و صحبت کردن به زبان انگلیسی است. یکی از نکات جالب در مورد آزمون دولینگو، ارزیابی مهارتهای زبانی بهصورت مداوم است. با انجام تمرینات روزانه و پیشرفت در آنها، شما نمرههایی به دست میآورید که نشاندهنده سطح زبانی شماست. همچنین، آزمون دولینگو با توجه به نتایج تمرینات شما، برنامهای را برای بهبود مهارتهای زبانی شما طراحی میکند. یکی از مزیتهای مهم آزمون دولینگو، قابلیت دسترسی آسان و انعطافپذیری آن است. شما میتوانید از هر دستگاهی که اتصال به اینترنت داشته باشد، به پلتفرم دسترسی پیدا کنید و در هر زمانی که میخواهید، به آموزش و تمرین زبان بپردازید. با توجه به جذابیتها و سهولت استفاده از آزمون دولینگو، این پلتفرم بهعنوان یک ابزار مفید و مؤثر برای آموزش و بهبود مهارتهای زبانی در بین زبانآموزان مورداستفاده قرار میگیرد. یکی از روشهای مهم برای افزایش تسلط به آزمون دولینگو شرکت در کلاسهای آموزش زبان است. اما لازم به ذکر است که شرکت در این کلاسها، مستلزم تعیین سطح زبان است تا زبان آموزان متناسب با سطح خود، وارد کلاسهای آموزشی شوند. در ادامه به تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس میپردازیم.
بیشتر بخوانید: آزمون دولینگو چیست؟
بررسی تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس
دولینگو (Duolingo) و آیلتس (IELTS) دو آزمون متفاوت هستند که هرکدام وظایف و هدفهای منحصربهفرد خود را دارند. در ادامه، تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس با هدف آشنایی بیشتر علاقهمندان توضیح داده شده است. از جمله تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
هدف آزمون
هدف آزمون آیلتس ارزیابی سطح زبان انگلیسی برای مهاجرت، تحصیل یا کار در کشورهای انگلیسیزبان است. این آزمون به تواناییهای چهارگانه زبانی (شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking)) توجه میکند و نمره دهی استانداردی را ارائه میدهد. آزمون دولینگو نیز که بهصورت آنلاین و از طریق سایت رسمی دولینگو برگزار میشود، برای مهاجرت به کشورهای مختلفی، مورد پذیرش است. دولینگو یک آزمون ترکیبی است و تمام مهارتهای زبانی را در یک آزمون مورد سنجش قرار میدهد. این به این معنی است که شما باید در مهارتهای شنیداری، خواندن، نوشتن و مکالمه همزمان عمل کنید. در توضیح تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس اول هدف دو آزمون را براتون شرح میدهیم.
-
شیوه آزمون
در توضیح تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس میتوان گفت که آزمون آیلتس بهصورت تست چهارگزینهای و تعاملی ارائه میشود. هر بخش شامل تمرینات مختلفی است که بر اساس مهارتهای زبانی مورد سنجش قرار میگیرد. این آزمون بهصورت تحریری برگزار میشود. دولینگو از روش آموزش تعاملی و گیمیفیکیشن برای بهبود مهارتهای زبانی استفاده میکند. شما با انجام تمرینات چندگزینهای، ترجمه جملات و تشریح تصاویر به زبان انگلیسی، مهارتهای خود را تقویت میکنید. آزمون دولینگو نیز بهصورت آنلاین و از طریق پلتفرم و وبسایت دولینگو قابلدسترسی است.
-
اعتبار
آزمون آیلتس بهعنوان یکی از معتبرترین آزمونهای زبان جهان شناخته شده است و توسط دانشگاهها، سازمانهای مهاجرتی و کارفرمایان بهعنوان یک معیار قبولی در نظر گرفته میشود. دولینگو نیز علاوه بر اینکه بهعنوان یک پلتفرم آموزش زبان آنلاین شناخته شده است و میلیونها نفر در سراسر جهان از آن استفاده میکنند، یک آزمون معتبر نیز با همین عنوان برگزار میکند. آزمون دولینگو نیز در بسیاری از دانشگاهها و برای مهاجرت به بسیاری از کشورها معتبر است، اما پیش از انجام اقدامات مربوط به مهاجرت میبایست نسبت به این موضوع که کدام کشورها و دانشگاهها این مدرک را میپذیرند، تحقیق کنید. تفاوت آزمون دولینگو با آیلتس در مدت اعتبار آنها نیز هست.
-
زمان برگزاری
آزمون آیلتس با فراهم کردن شرایط خاص، به تعداد محدودی (معمولاً 36 بار در سال) برگزار میشود. بنابراین شما باید برنامهریزی کنید و به مواعد مشخصی برای شرکت در آزمون آیلتس رعایت کنید. از سوی دیگر، آزمون دولینگو هر زمان که شما تمایل داشته باشید، در دسترس است و شما میتوانید در هر لحظه آن را آزمایش کنید.
-
هزینه
هزینه آزمون آیلتس معمولاً بیشتر از هزینه دولینگو است. آیلتس یک آزمون استاندارد جهانی است که توسط برگزارکنندگان رسمی و مجاز در نقاط مختلفی از جهان و با مبلغ 210 دلار برگزار میشود. از طرف دیگر، هزینه دولینگو 49 دلار ثابت و کمتر است، چون آنلاین برگزار میشود و هزینههای مربوط به مراکز فیزیکی ندارد. شرکتکنندگان آزمون دولینگو بلافاصله بعد از پرداخت هزینه آزمون و پس از 30 دقیقه میتوانند در آزمون شرکت کنند.
-
محل برگزاری
برای شرکت در آزمون آیلتس، شما باید به یک مرکز آزمون مراجعه کنید که توسط برگزارکننده آیلتس تعیین شده است. این مراکز معمولاً در شهرها و کشورهای مختلف موجود هستند. از طرف دیگر، آزمون دولینگو بهصورت آنلاین است و شما میتوانید آن را در هر مکانی که دسترسی به اینترنت داشته باشید، آزمایش کنید. بهطورکلی، دولینگو با ارائه امکاناتی مانند برگزاری آنلاین، انعطاف بیشتر در زمان برگزاری، هزینه کمتر و ساختار ترکیبی، راحتی و دسترسپذیری بیشتری را برای شرکتکنندگان فراهم میکند. در نهایت، دولینگو و آیلتس هرکدام دارای ویژگیها و اهداف خود هستند.
بیشتر بخوانید: جایگزین آزمون آیلتس | معرفی ۳ آزمون اصلی
جمعبندی
اولین تفاوت بین آزمون دولینگو با آیلتس، ماهیت برگزاری آنهاست. آیلتس اغلب بهصورت حضوری در مراکز آزمون برگزار میشود، درحالیکه دولینگو یک آزمون آنلاین است که میتوانید در هر زمان و هر مکانی در آن شرکت کنید. یکی دیگر از تفاوتها در برگزاری آزمون است. آیلتس تعداد محدودی بار در سال برگزار میشود و شما باید برنامهریزی کنید و به موعد مشخصی برای شرکت در آن پایبند باشید. از سوی دیگر، آزمون دولینگو هر زمانی که تمایل داشته باشید، در دسترس است و شما میتوانید در این آزمون شرکت کنید. هزینه نیز یکی از تفاوتهای مهم است. آیلتس هزینه بیشتری نسبت به دولینگو دارد. اما بهطورکلی آزمون آیلتس در مراکز، دانشگاهها و کشورهای بیشتری (تقریباً تمام کشورها) موردقبول است.