آزمون OET چیست؟ | ۰ تا ۱۰۰ آزمون او ای تی

در سال‌های اخیر، مهاجرت کادر درمان به دلیل موقعیت‌ بهتر برای رشد و پیشرفت، درآمد بهتر و سیستم درمانی پیشرفته‌تر در کشورهای توسعه‌یافته، بسیار افزایش یافته‌است. جذب نیرو در این حوزه، نیازمند سطح بالایی از دانش‌ها و مهارت‌هاست؛ یکی از شاخص‌ترین و مهم‌ترین مهارت‌ها برای مهاجرت این گروه، دانش زبان انگلیسی است. آزمون OET، یک آزمون تخصصی بین‌المللی است که کادر درمان با شرکت در آن می‌توانند سطح مهارت خود در انگلیسی تخصصی را نشان دهند‌. با ما همراه باشید تا بیشتر درباره این آزمون، شیوه برگزاری آن و تفاوت‌های آن با سایر آزمون‌های زبان انگلیسی صحبت کنیم.

آزمون OET چیست و چه کسانی باید در آن شرکت کنند؟

آزمون OET مخفف عبارت Occupational English Exam، به معنای آزمون حرفه‌ای زبان انگلیسی است. این آزمون، روی مهارت‌های تخصصی کادر درمان در استفاده از زبان انگلیسی در محیط حرفه‌ای تمرکز دارد. موسسه بین‌المللی کمبریج، این آزمون تخصصی را برای ورود به بازار کار بهداشت و درمان در کشورهای  استرالیا، نیوزیلند، دبی، ایرلند، نامیبیا، انگلستان، اوکراین و سنگاپور طراحی کرده است. در حال حاضر، برای مهاجرت شغلی به کشورهای یادشده در حوزه‌های زیر، باید در این آزمون تخصصی شرکت کنید:
  •  پزشکی
  • دندان‌پزشکی
  • داروسازی
  • پرستاری
  • دامپزشکی
  • رادیولوژی
  • فیزیوتراپی
  • گفتاردرمانی
  • بینایی‌سنجی
  • پودیاتری (پا پزشکی)
  • علوم تغذیه
این آزمون از نظر سنجش مهارت‌های زبان انگلیسی، مشابه آزمون آیلتس و تافل است، با این تفاوت که در OET، مهارت‌های تخصصی زبان انگلیسی در حوزه پزشکی سنجیده می‌شوند؛ یعنی حوزه موضوعی سوالات، به امور بهداشت و درمان مربوط است و صرفا با دانش عمومی زبان انگلیسی، نمی‌توان به آن‌ها پاسخ داد.

آزمون OET

بخش‌های اصلی آزمون OET

همانطور که افراد برای موفقیت در آزمون آیلتس، ابتدا با شرکت در دوره آیلتس با شرایط این آزمون آشنا می‌شوند، برای موفقیت در آزمون OET نیز باید ابتدا تا جایی که می‌توانید اطلاعات کسب کنید و تا حد خوبی با زیر و بم این آزمون آشنایی داشته باشید.  بخش‌های اصلی آزمون او ای تی، درست مانند آیلتس و تافل است؛ یعنی ۴ مهارت اصلی خواندن، شنیدن، نوشتن و حرف زدن به انگلیسی، در ۴ بخش مجزا مورد سنجش قرار می‌گیرند. با این تفاوت که موضوع آزمون OET، کاملا تخصصی و مربوط به حوزه درمان است و با دانش عمومی، به ندرت می‌توان به سوالات آن پاسخ داد.
در ادامه، می‌توانید با جزئیات هر بخش از این آزمون بیشتر آشنا شوید:

مهارت شنیداری (Listening)

نخستین قسمت از آزمون OET به مهارت‌های شنیداری مربوط می‌شود. در این بخش که بین ۴۰ الی ۵۰ دقیقه طول خواهد کشید، آزمون‌دهنده باید بر اساس فایل‌های صوتی که برای او پخش می‌شوند، به مجموعه‌ای از سوالات پاسخ دهد. در این قسمت، ۳ نوع فایل صوتی پخش خواهد شد:
  • فایل اول، بیشتر مربوط به صحبت‌هایی است که بیمار با پزشک در میان می‌گذارد.
  • فایل دوم، به مکالمات و بحث‌های تخصصی در محیط‌های کاری مربوط به کادر درمان می‌پردازد.
  • فایل سوم، به نکات علمی و تخصصی در حوزه علوم پزشکی و درمان ارتباط دارد.
کل سوال‌های این بخش، ۴۲ عدد است و آزمون‌دهنده باید حین شنیدن فایل‌ها، به این سوالات پاسخ دهد. فایل‌ها امکان مکث یا بازپخش ندارند؛ بنابراین استفاده از مهارت‌های یادداشت‌برداری یا سرعت پاسخگویی به پرسش‌ها همزمان با شنیدن فایل‌ها، بسیار مهم است.

مهارت درک مطلب (Reading)

در قسمت دوم آزمون OET، افراد باید متن‌های تخصصی حوزه بهداشت و درمان را بخوانند و با توجه به آن‌ها، به ۴۲ سوال پاسخ دهند. در این قسمت، درک مطلب و توانایی تجزیه و تحلیل مطالب علمی و  تخصصی بسیار اهمیت دارد. بخش درک مطلب، ۶۰ دقیقه زمان دارد و شامل سه بخش زیر است:
  • بخش اول؛ درک سریع مطالب

در این قسمت، ۴ متن کوتاه وجود دارد و ۲۰ سوال درباره آن‌ها مطرح شده است. سوال‌ها به شکل تستی، جای خالی و پاسخ کوتاه مطرح می‌شوند و آزمون‌دهنده باید خیلی سریع به آن‌ها پاسخ دهد.
  • بخش دوم؛ درک مطلب محیط کار

قسمت بعدی، ۶ متن دارد که هر یک بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه هستند. موضوع این متن‌ها، به مسائل مربوط به محیط کار، قوانین بیمارستان، ایمیل‌های کاری، روابط شغلی و مواردی از این قبیل مربوط می‌شود. تعداد سوالات این بخش متغیر است و همه آن‌ها به شکل تستی مطرح می‌شوند.
  • بخش سوم؛ تحلیل متن طولانی

قسمت آخر بخش درک مطلب، شامل دو متن ۸۰۰ کلمه‌ای است. این متن‌ها درباره مسائل تخصصی حوزه بهداشت و درمان و مسائل علمی هستند. سوال‌های این قسمت هم همگی چهارگزینه‌ای هستند و باید با توجه به نکات موجود در متن‌ها، پاسخ صحیح را انتخاب کنید.

مهارت نوشتاری (Writing)

بخش نوشتاری آزمون OET، حالت تطبیقی دارد؛ یعنی با توجه به رشته‌ی تخصصی آزمون‌دهنده، موضوع آن متفاوت خواهد بود. در این بخش، افراد ۴۵ دقیقه زمان دارند که یک متن ۱۸۰ تا ۲۰۰ کلمه‌ای بنویسند. موضوع این بخش، عموما درباره مواردی همچون ارجاع به بیمارستان، امور ترخیص از بیمارستان، تکمیل پرونده‌های پزشکی، شرح وضعیت بیمار و مواردی از این قبیل است.

مهارت گفتاری (Speaking)

بخش نهایی آزمون OET، مربوط به مکالمه‌های تخصصی در حوزه علوم پزشکی است. در این بخش، ممتحن در نقش بیمار ظاهر می‌شود و با توجه به حوزه تخصص آزمون‌دهنده، از او سوالاتی در حوزه بیماری‌های مختلف می‌پرسد؛ به عنوان مثال، اگر فرد دندان‌پزشک باشد، مکالمه هم حول محور مسائل دندان‌پزشکی خواهد بود. این قسمت، حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و حین گفت‌وگو، مکالمات برای راستی‌آزمایی‌های بعدی ضبط خواهند شد.

آزمون OPT

سیستم نمره‌دهی OET چگونه است؟

در سیستم قدیمی، نمرات زبان‌آموزانی که در آزمون OET شرکت می‌کردند، بر اساس حروف الفبا از A تا E تعیین می‌شد. بر این اساس، فردی که نمره A می‌گرفت، بالاترین سطح مهارت و فردی که نمره E می‌گرفت، پایین‌ترین سطح مهارت را در زبان انگلیسی تخصصی داشت.  در سیستم جدید نمره‌دهی او ای تی، نمرات از ۰ تا ۵۰۰ تعیین می‌شوند. در جدول زیر می‌توانید سطح نمرات OET را با آیلتس مقایسه کنید تا بیشتر متوجه معنای هر نمره شوید:
نمره آزمون آیلتس نمره آزمون OET سطح مهارت زبان‌آموز
۸ تا ۹ ۴۵۰ الی ۵۰۰ یا سطح A عالی
۷ تا ۷.۵ ۳۵۰ الی ۴۴۰ یا سطح B خوب
۵.۵ تا ۶.۵ ۲۰۰ الی ۳۴۰ یا سطح C متوسط
۳ تا ۵.۵ ۱۰۰ الی ۱۹۰ یا سطح D ضعیف
کمتر از ۳ ۰ تا ۹۰ یا سطح E غیر قابل قبول

بر اساس این سیستم نمره‌دهی، مراکز بهداشتی و درمانی سطح بالا، تنها افرادی را پذیرش می‌کنند که نمره آن‌ها بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ باشد. برخی مراکز متوسط، ممکن است سطح C، یعنی حدود نمره ۲۰۰ الی ۳۵۰ را نیز به صورت مشروط بپذیرند.توجه داشته باشید که نمره هر بخش آزمون، به صورت جداگانه تعیین می‌شود و در نهایت، میانگین همه نمرات، سطح نهایی آزمون‌دهنده را تعیین خواهد کرد. بنابراین، اگر قصد دارید در این آزمون شرکت کنید، همه مهارت‌ها را جدی بگیرید و روی یادگیری آن‌ها وقت صرف کنید. با این حال، خبر خوش این است که در صورت عدم کسب نمره دلخواه در برخی بخش‌ها، می‌توانید تنها در همان بخش مجددا شرکت کنید و نمره خود را بهبود ببخشید.

هزینه آزمون OET در ایران چقدر است؟

آزمون OET یکی از معتبرترین آزمون‌های تخصصی سنجش مهارت در زبان انگلیسی است که در حال حاضر در کشور ایران برگزار نمی‌شود و برای شرکت در آن، باید به ترکیه یا امارات سفر کنید.هزینه این آزمون، بر اساس دلار استرالیا تعیین شده است و آزمون‌دهندگان در سراسر جهان برای ثبت‌نام باید ۵۸۷ دلار استرالیا بپردازند. علاوه بر این هزینه، باید به هزینه‌های جاری برای دریافت ویزا و سفر به کشورهای همسایه برای شرکت در آزمون هم توجه داشته باشید.همچنین، بهتر است بدانید که در صورت عدم قبولی در آزمون، انصراف از آزمون، عدم حضور در روز آزمون یا مشاهده تقلب از سوی آزمون دهنده، این هزینه به هیچ عنوان استرداد داده نمی‌شود و برای شرکت مجدد، باید دوباره هزینه بپردازید.

آیا نتایج آزمون OET به صورت مادام‌العمر معتبر است؟

جواب این سوال منفی است! مدت اعتبار نتایج آزمون OET، درست مانند آزمون تافل و آیلتس آکادمیک محدودیت دارد. پس از دریافت نتایج آزمون، تا ۲ سال فرصت دارید که از آن برای اپلای به کشورهای مختلف استفاده کنید؛‌ در غیر این صورت، نتایج آزمون دیگر قابل استناد نیستند و باید دوباره با پرداخت هزینه مجدد، در آزمون شرکت کنید تا مهارت شما در زبان انگلیسی ثابت شود. بنابراین اگر هنوز از مهاجرت خود اطمینان ندارید یا حس می‌کنید پروسه دریافت پذیرش شما بیش از ۲ سال طول می‌کشد، بهتر است برای شرکت در این آزمون عجله نکنید.

ثبت نام در آزمون OET

برای ثبت نام در آزمون OET باید وارد سایت oet.com شوید و مراحل ثبت نام را طی کرده تا بتوانید در آزمون OET شرکت کنید.

چگونه برای آزمون OET آماده شوم؟

آمادگی برای آزمون‌های تخصصی زبان انگلیسی، نیاز به تمرین و تکرار مداوم دارد. هرچه زودتر مسیر یادگیری خود را آغاز کنید، شانس موفقیت خود را بالاتر خواهید برد. قدم اول برای شرکت در آزمون OET، این است که با ثبت نام کلاس زبان سفیر، مهارت زبان انگلیسی عمومی خود را به سطح پیشرفته برسانید. پس از این مرحله، نوبت به تقویت زبان تخصصی در حوزه علوم پزشکی می‌رسد. برای پیشرفت در این زمینه، به نکات زیر توجه کنید:متون تخصصی رشته خود را در صفحات معتبر علمی بخوانید و تحلیل کنید.در گروه‌های تبادل نظر انگلیسی در رشته خود عضو شوید و فعالیت منظم داشته باشید.در پلتفرم‌های ویدئویی مانند TED talks یا Youtube، ویدئوهای مربوط به رشته خود را ببیند.سعی کنید مقالات انگلیسی بنویسید و آن‌ها را در پلتفرم‌ها یا نشریات معتبر انتشار دهید.این کارها به تدریج، باعث می‌شوند در انگلیسی تخصصی به مهارت بالایی برسید و در آزمون OET، عملکرد بهتری داشته باشید.

ارسال یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.