منابع خودآموز زبان انگلیسی : معرفی کتاب + اپلیکیشن
گاهی به دلیل مشغله کاری و کمبود وقت تصمیم میگیریم که در دوره جدید کلاسهای آموزشگاه ثبتنام نکنیم و در خانه به صورت خودآموز زبان انگلیسی را فرا بگیریم. کار سختی نیست اما برای اینکه به صورت اصولی آموزش ببینیم باید از کتابها و منابع خودآموز استفاده کنیم چون همه منابع آموزشی موجود در بازار مناسب این کار نیستند.در ادامه به معرفی منابع آموزشی و کمک آموزشی میپردازیم و چند اپلیکیشن برای یادگیری زبان انگلیسی به شما معرفی میکنیم. در آخر نیز به تکنیکها و نکاتی اشاره میکنیم که در این مسیر به شما کمک خواهند کرد.
معرفی بهترین کتابهای خودآموز زبان انگلیسی، یادگیری زبان به صورت خودخوان
کتابها جزو مهمترین منابع یادگیری زبان دوم هستند. حال اگر بخواهیم این زبان را در خانه و به صورت خودآموز فرا بگیریم لازم است کتاب مناسبی تهیه کنیم چون همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم همه منابع مناسب یادگیری خودآموز زبان انگلیسی نیستند.
-
مجموعه کتابهای خودآموز زبان انگلیسی Speakout
این مجموعه ۸ جلدی یکی از بهترین منابع برای یادگیری مکالمه با لهجه بریتانیایی است که توسط انتشارات لانگمن و با همکاری BBC Learning تالیف شده است. تمرکز Speakout بیشتر بر موضوعات رایج زندگی است و با مطالعه آن هر ۴ مهارت لازم برای تسلط بر زبان انگلیسی را فرا میگیرید. هر جلد کتاب شامل ۱۰ الی ۱۲ درس است که در هر درس به موضوعاتی متنوعی چون کار و زندگی شخصی پرداخته شده و در خلال این موضوعات کلمات و اصطلاحات کاربردی آموزش داده میشود. این مجموعه شامل ویدئوهای آموزشی قوی با موضوعات متنوعی است که مهارت شنیداری شما را تقویت میکند.
-
کتاب خودآموز زبان انگلیسی Tactics for Listening
این مجموعه ۳ جلدی منبع خوبی برای یادگیری زبان انگلیسی به صورت خودآموز و با لهجه امریکایی است. هر کتاب شامل ۲۴ درس است که در آنها به موضوعات کاربردی و رایج پرداخته شده و بیشتر شامل مکالمات دو نفره یا بیشتر است. فایلهای صوتی این کتاب مهارت شنیداری و گفتاری شما را به خوبی تقویت میکنند.
-
کتاب یادگیری لغات انگلیسی English Vocabulary in Use
این مجموعه در ۴ سطح Elementary، Intermediate، Upper Intermediate و Advanced تالیف شده و شامل موضوعاتی رایج و روزمره چون کسب و کار، سفر، کشورها، تحصیل، گردشگری، فناوری و … است. با این تنوع بالا در دروس، براحتی میتوانید لغات کاربردی برای هر موقعیتی را آموزش ببینید.
-
کتاب گرامر انگلیسی Practical English Usage
این کتاب شامل مجموعه کاملی از آموزش لغات، گرامر، عبارات و اصطلاحات پر کاربرد و نکات دستور زبان است. درسها بر طبق حروف الفبا طبقهبندی شدهاند و در کل دارای ۶۰۰ نکته آموزشی در ۲ بخش گرامر و لغات است.
-
کتاب گرامر انگلیسی English Grammar in Use
این کتاب در ۲ نسخه تالیف شده است. نسخه اول مخصوص یادگیری گرامر به صورت خودآموز بوده و کلیه تمرینات به همراه پاسخ آنها را شامل میشود. نسخه دوم مخصوص کلاس و آموزشگاه بوده و تنها تمرینات را شامل میشود و پاسخها را ندارد.
-
کتاب لغات انگلیسی English Collocation in Use (Cambridge)
این کتاب در ۲ سطح متوسطه و پیشرفته و برای آموزش لغات و اصطلاحاتی تالیف شده که بهطور طبیعی با هم استفاده میشوند. مطالعه این کتاب به داوطلبان آزمون آیلتس نیز پیشنهاد میشود.
-
کتاب خودآموز گرامر انگلیسی Living Grammar
این مجموعه در ۴ سطح Elementary، Intermediate، Upper Intermediate و Advanced تالیف شده و سعی دارد تا در کنار آموزش گرامر، شرایط و موقعیتهایی که میتوان از هر دستور استفاده کرد را نیز آموزش دهد.
-
کتاب خودآموز مکالمه زبان انگلیسی Speak English Like an American
این کتاب در قالب ۲۵ درس، اصطلاحات و عبارات کاربردی زبان انگلیسی را با لهجه امریکایی آموزش میدهد. البته این کتاب بیشتر مناسب کسانی است که آشنایی خوبی با زبان انگلیسی دارند.
-
کتاب خودآموز لغات ۱۱۰۰ Words You Need to Know
این کتاب شامل پرکاربردترین لغات زبان انگلیسی است و در آن هر واژه با استفاده از تعریف، مثال، تمرین و اصطلاحات آموزش داده میشود.
-
کتاب خودآموز لغات انگلیسی Oxford Word Skill
در این مجموعه ۳ جلدی ۲۰۰۰ واژه کاربردی را آموزش میبینید. کتابها در ۳ سطح مبتدی، متوسطه و پیشرفته تالیف شدهاند و برای تمامی زبان آموزان برای هر سطحی مناسب هستند.
معرفی بهترین اپلیکیشنهای خود آموز زبان انگلیسی
از اپلیکیشنها میتوان به عنوان منابع کمک آموزشی استفاده کرد. اکثر این برنامهها به آموزش لغات، گرامر، مهارتهای ۴ گانه، عبارات، اصطلاحات و ساختار جمله میپردازند. در ادامه به برخی از معتبرترین این برنامهها اشاره میکنیم.
-
اپ خودآموز زبان انگلیسی Rosetta Stone
این اپلیکیشن یکی از قدرتمندترین برنامههای آموزش زبان است و در سراسر دنیا توسط زبان آموزان زیادی استفاده میشود. روزتا استون با استفاده از تصویر، ویدئو و فایلهای صوتی و با بهره گرفتن از حافظه تصویری و شنیداری کاربر، زبان انگلیسی را به او آموزش میدهد.
-
اپلیکیشن خودآموز انگلیسی Memrise
با کمک این اپلیکیشن هر روز میتوانید تعداد مشخصی لغات جدید یاد بگیرید. Memrise از تکنیک تکرار برای آموزش کلمات استفاده میکند.
-
اپ خودآموز پرطرفدار Duolingo
این اپلیکیشن لغات جدید را با استفاده از تصویر به شما آموزش میدهد تا به خاطر سپردن آنها راحتتر باشد. Duolingo به کمک بازی و سرگرمی هر ۴ مهارت لازم برای یادگیری زبان انگلیسی را به شما آموزش میدهد.
-
اپلیکیشن خودآموز زبان Quizlet
این اپلیکیشن امکان ایجاد فلش کارت از دایره واژگان زبانآموز را فراهم کرده و البته میتوانید از فلش کارت خود برنامه نیز استفاده کنید. Quizlet تلاش کرده تا فرآیند به خاطر سپردن کلمات را به بازی و سرگرمی تبدیل کند.
-
اپلیکیشن خودآموز زبان انگلیسی Babbel
در این اپلیکیشن با یادگیری لغات جدید و به کاربردن آنها در تمرینات متنوع میتوانید دایره لغات خود را به صورت اصولی افزایش داده و گرامر را نیز بیاموزید. همچنین این برنامه با استفاده از ۴ روش تشخیص تصویر، تشخیص صدا، تکمیل فرم و نوشتن، ۴ مهارت اصلی زبان آموز را تقویت میکند.
-
اپلیکیشن خودآموز زبان انگلیسی Drops
این اپلیکیشن با استفاده از اشکال فانتزی و بازی، لغات پرکاربرد انگلیسی را به شما آموزش میدهد.
-
اپلیکیشن خودآموز زبان انگلیسی Bussu
با استفاده از این اپلیکیشن میتوانید با افراد انگلیسی زبان، صحبت کرده و مهارت گفتاری خود را تقویت کنید. این برنامه در هر درس شامل آموزش لغت، مکالمه، تمرین نوشتن، ضبط صدا و تمرین مکالمه با یک فرد بومی است.
نکاتی برای یادگیری خودآموز زبان انگلیسی در خانه
اگر میخواهید زبان انگلیسی را به صورت خودآموز بیاموزید لازم است در کنار مطالعه منابع آموزشی و کمکآموزشی، تکنیکهای ساده اما کاربردی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم را نیز به کار بگیرید.
- یک هدف برای خود تعیین کنید
- هر روز زمان مشخصی را برای یادگیری زبان اختصاص دهید
- فیلم و سریال به زبان انگلیسی تماشا کنید و بر روی یادگیری لغات و اصطلاحات تمرکز کنید
- ویدئوهای آموزش زبان انگلیسی در یوتیوب را تماشا کنید
- هر روز و هر شب قبل از خواب موسیقی به زبان انگلیسی گوش دهید
- به رادیوهای انگلیسی زبان مانند BBC و VOA گوش دهید
- پادکست به زبان انگلیسی و با موضوعات متنوع گوش دهید
- کتاب داستانهای انگلیسی را همزمان با گوش دادن به فایل صوتی بخوانید
- داستانی که خواندهاید یا فیلمی که دیدهاید را به زبان انگلیسی خلاصهنویسی کنید
- هر روز مقابل آینه بایستید و در مورد اتفاقات روز با صدای بلند با خودتان صحبت کنید
- با دوستان و همکلاسیهای خود با زبان انگلیسی بحث و گفتگو کنید
- پستهای شبکههای اجتماعی خود را به زبان انگلیسی بنویسید.
در این مقاله به منابع آموزشی و کمک آموزشی برای یادگیری خودآموز زبان انگلیسی اشاره کردیم تا در صورت نداشتن وقت کافی برای رفتن به آموزشگاه نیز از یادگیری زبان انگلیسی غافل نشوید.
سلام وقتتون بخیر. عذر میخوام شما تو کلاس هاتون کتاب ایوالو رو تدریس میکنید و در پک خود آموزتون کتاب تاچ استون. احیانا برای یه نفر که بخواد خودآموز یاد بگیره تاچ استون مناسبت تره یا ایوالو؟ ممنونم از توجه شما
سلام حسین جان فرقی نداره فقط صرفا کتاب متفاوته مسیر یادگیری یکسان هست
کتاب صرفا فرق داره اما سیستم آموزشی یکسان هست.
اگر علاقه مند به یادگیری زبان به صورت خودآموز هستید حتما این پکیج براتون کاربردی خواهد بود.
سلام. دنبال کتاب جامع هستم که از سطح مقدماتی تا پیشرفته تمامی 4 مهرت زبان را پوشش بده . یک چیز مشخص و خودخوان که لازم نباشه چندین کتاب خریداری شه آخرش هم گیج بشی و ندونی از کجا شروع کنی و کدومو بخونی.
سلام! برای یک کتاب جامع که از سطح مقدماتی تا پیشرفته تمامی چهار مهارت زبان (شنیداری، گفتاری، خواندن، و نوشتن) را پوشش دهد، کتابهای زیر میتوانند گزینههای مناسبی باشند:
English File نوشته Clive Oxenden و Christina Latham-Koenig:
این سری کتابها چندین سطح دارد و به طور جامع تمام مهارتهای زبان انگلیسی را پوشش میدهد. از سطح مبتدی تا پیشرفته، هر کتاب شامل درسهایی با تمرینهای مختلف برای مهارتهای شنیداری، گفتاری، خواندن و نوشتن است 🙂
سلام خسته نباشید شما برای یادگیری زبان انگلیسی چند منبعی رو مناسب میدونید یا همون یک منبع خوبه؟
سلام نگین جان. برای یادگیری زبان انگلیسی، بهتر است از چند منبع مختلف استفاده کنید.
کتابهای درسی و آموزشی: کتابهایی مثل “English Grammar in Use” یا “Vocabulary in Use” از انتشارات کمبریج.
اپلیکیشنهای موبایل: اپلیکیشنهایی مثل Duolingo، Memrise، و Anki برای یادگیری لغات و گرامر.
پادکستها و ویدئوها: پادکستهای آموزشی مثل “ESL Pod” یا ویدئوهای آموزشی در YouTube کانالهایی مثل “BBC Learning English” و “EngVid”.
وبسایتها و منابع آنلاین: وبسایتهایی مثل “Khan Academy”، “Coursera” و “edX” که دورههای زبان انگلیسی ارائه میدهند.
کتابهای داستان و مقالات: خواندن کتابهای داستان ساده و مقالات در سطوح مختلف برای تقویت مهارت خواندن و درک مطلب.
تمرین مکالمه: استفاده از اپلیکیشنهایی مثل “HelloTalk” یا “Tandem” برای تمرین مکالمه با افراد بومی زبان.
استفاده از ترکیب این منابع کمک میکند تا تمامی جنبههای زبان (خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن) را به طور کامل پوشش دهید و یادگیری موثرتری داشته باشید.
سلام
وقت بخیر
من طبق تعیین سطح سفیر در سطح B2 high هستم
به علت ادامه تحصیل به زبان انگلیسی
میخوام زبانمو refresh کنم
یه کتاب که هر 4 مهارت رو داشته باشه و خشک نباشه خیلی میشه معرفی کنید؟
EVOLVE <3
سلام وقتتون بخیر. من سطحم intermediate هستش. از چه کتابی برای تقویت لغات سطح high intermediate و تا advanced استفاده بکنم ؟
ماه عزیز سلام 🙂
برای تقویت لغات میتونید از کتاب Oxford Word Skills Advanced Idioms and Phrasal Verbs استفاده کنید 🙂
سلام
ببخشید من میخواستم در حدی که بتونم کتاب های انگلیسی بخونم و مقالات انگلیسی بنویسم(لهجه امریکن) بصورت خودآموز از این کتاب ها استفاده کنم
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید از کدام کتاب ها باید استفاده کنم.
آریا جان سلام
ممنون میشم سطح فعلیتون رو بهمون بگید تا بتونیم دقیق راهنماییتون کنیم. 🙂
یک کتاب می خوام هر ۴مهارت زبان را داشته باشه و در سطح اول متوسط باشه.ممنون میشم معرفی کنید
سلام عرفان کتاب های زیادی هست ولی جدیدترینش که ما هم در سفیر تدریس میکنیم سری کتاب های ایوالوه .هم روی چهارتا مهارت کار میکنه هم جدید و با حاله . تو میتونی از ایوالو 1 شروع کنی
بسیار زیبا جذاب
خوشحالیم که براتون مفید بوده