نحوه جستجو در سایت دانشگاه های خارجی برای اپلای را بدانید!

مهاجرت تحصیلی یکی از ایده‌آل‌ترین روش‌ها برای دریافت اقامت موقت یا دائم از کشورهای مختلف دنیاست. گاهی ممکن است در فرآیند اپلای به دانشگاه‌های مختلف، دچار سردرگمی‌هایی شوید. بهترین راه برای رهایی از این وضعیت این است که نحوه جستجو در سایت دانشگاه های خارجی برای اپلای را بدانید. جست‌وجوی صحیح می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، اطلاعاتی از قبیل مدارک لازم، مهلت ارسال درخواست و بورسیه‌های تحصیلی را در اختیار شما قرار دهد.

آنچه پیش از اپلای باید بدانید!

پیش از آشنایی با نحوه جستجو در سایت دانشگاه های خارجی برای اپلای، باید اطلاعات اولیه‌ای درباره این فرآیند داشته باشید.
در فرآیند تحقیق درباره دانشگاه موردنظر، باید دنبال اطلاعات کلیدی و مهم بگردید. این اطلاعات شامل موارد زیر هستند:
• مهلت پذیرش دانشجویان خارجی و ارسال درخواست
• مدرک زبان و نمره موردنیاز برای تحصیل در رشته موردنظر
• راه‌های ارتباط با امور دانشجویی یا اساتید مطرح دانشگاه مقصد
• مدارک آکادمیک و معدل لازم برای پذیرش در هر رشته و مقطع
به یاد داشته باشید که اطلاعاتی مانند مکان جغرافیایی، تعداد دانشجویان خارجی و داخلی، رتبه دانشگاه و مواردی از این قبیل نیز اهمیت خاص خود را دارند؛ اما این اطلاعات را می‌توان با سرچ ساده در گوگل هم به دست آورد.

راه‌های تقویت زبان انگلیسی برای اپلای

وقتی به جستجو در سایت‌ دانشگاه‌های اروپا، امریکا و کانادا بپردازید، متوجه خواهید شد که اغلب این دانشگاه‌ها برای پذیرش از شما مدرک آیلتس یا تافل با نمره بالا می‌خواهند. مخصوصا در شرایطی که برای دانشگاه‌های معتبر درخواست بدهید، سطح نمره اهمیت بیشتری نیز خواهد یافت.
مدرک زبان یکی از مواردی است که دغدغه زیادی برای دانشجویان ایجاد می‌کند. در صورتی که سطح زبان انگلیسی خوبی ندارید و هنوز در آزمون‌های زبان شرکت نکرده‌اید، بهتر است حداقل یک‌سال پیش از ارسال درخواست اپلای، آموزش زبان انگلیسی در کلاس درس را آغاز کنید.
برخی دانشجویان با وجود دریافت مدرک زبان، در مهارت‌های کاربردی مانند صحبت کردن مشکلاتی دارند. اگر بخواهید در کشورهای اروپایی، امریکا یا کانادا درس بخوانید و زندگی کنید، باید سطح مکالمه خود را ارتقا دهید. شرکت در کلاس فری دیسکاشن، یکی از بهترین راه‌ها برای تمرکز روی مهارت مکالمه انگلیسی است.
اگر قصد دارید برای رشته‌های مربوط به آموزش زبان انگلیسی اپلای کنید، باید مدرک مدرسی زبان نیز داشته باشید. با توجه به هزینه‌های بالای اپلای و تحصیل در خارج، اگر قصد دارید حین تحصیل کار کنید، می‌توانید با این مدرک به راحتی به تدریس بپردازید و درآمد داشته باشید. دوره تربیت مدرس سفیر، شما را برای کسب نمره عالی در آزمون TTC مدرسی زبان انگلیسی آماده خواهد کرد.

نحوه جستجو در سایت‌های دانشگاه‌های خارجی برای اپلای

تصویر از سایت Study in Spain

اهمیت آشنایی با نحوه جستجو در سایت دانشگاه‌های خارجی برای اپلای

اگر نام دانشگاه موردنظر خود را در گوگل وارد کنید، صدها سایت ایرانی درباره آن صحبت کرده‌اند. بنابراین، چه نیازی هست که حتما وارد سایت خود دانشگاه شویم؟ تفاوت، در اعتبار اطلاعاتی است که به دست می‌آورید.
سایت اصلی هر دانشگاهی به صورت منظم اطلاعات مربوط به مدارک، زمان ارسال درخواست، رتبه دانشگاه، هزینه‌ها و بورسیه‌های تحصیلی را به روزرسانی می‌کند. این در حالی است که اطلاعات موجود در سایت‌های متفرقه، اغلب قدیمی و نامعتبر است.
همچنین در سایت اصلی، می‌توانید راه‌های ارتباط با دانشگاه و اساتید را بیابید و برای کسب اطلاعات بیشتر، با آن‌ها در تماس باشید؛ هیچ سایت متفرقه‌ای نمی‌تواند چنین اطلاعات دقیق و کاملی را در اختیار شما قرار دهد.

جستجو در سایت دانشگاه‌های خارجی برای اپلای

برای اینکه بتوانید اطلاعات دقیق اپلای را در سریع‌ترین زمان ممکن به دست آورید، باید طبق اصول عمل کنید. نظم در جستجو، هم انرژی کمتری از شما می‌گیرد و هم باعث کسب اطلاعات دقیق‌تر خواهد شد. نحوه جستجو در سایت دانشگاه‌های خارجی برای اپلای در ساده‌ترین حالت ممکن، به شکل زیر است:

روش یافتن آدرس سایت اصلی دانشگاه

نام فارسی دانشگاه را در گوگل سرچ کنید تا آدرس سایت اصلی به شما نمایش داده‌شود. اطلاعات دانشگاه، عموما در حاشیه صفحه نتایج جستجوی گوگل قابل دسترسی است. در صورتی که با نام فارسی به نتیجه‌ای نرسیدید، نام انگلیسی کامل دانشگاه را سرچ کنید؛ در این حالت عموما نخستین نتیجه جستجو، سایت اصلی دانشگاه است.

نحوه جستجوی رشته و دانشکده در سایت دانشگاه برای اپلای

در قدم اول باید رشته و دانشکده انتخابی خود را به درستی بشناسید.
برای آشنایی با رشته تحصیلی خود و نحوه پذیرش دانشجو در آن، باید وارد بخش رشته‌ها یا دانشکده‌ها شوید. اگر نمی‌دانید رشته شما در کدام دانشکده ارائه می‌شود، دنبال عبارات زیر باشید:
• Programs یا Courses یا Academics مربوط به تمامی رشته‌های موجود در دانشگاه
• Future Students یا Prospective Students مربوط به رشته‌هایی که پذیرش خواهندداشت.
• International Students مربوط به رشته‌هایی که دانشجوی بین‌المللی می‌پذیرند
در صورتی که می‌دانید رشته شما مربوط به کدام دانشکده است، می‌توانید راه ساده‌تری برای یافتن آن طی کنید. با جستجوی عباراتی چون Faculties, Schools یا Departments و هر واژه دیگری که معنای دانشکده بدهد، به لیست مراکز آموزشی دانشگاه موردنظر دسترسی خواهیدیافت.
اگر قصد دارید در مقطع کارشناسی اپلای کنید، در زیرعنوان رشته‌ها به دنبال عبارت Undergraduate باشید. برای مقطع ارشد نیز کافی است به دنبال عبارت Graduate بگردید.

نحوه جستجو در سایت‌های دانشگاه‌های خارجی برای اپلای

تصویر از سایت IntroAmerica

نحوه آگاهی از مدارک و زمان ارسال درخواست

پس از رشته، سراغ مدارک لازم بروید؛ در این بخش باید به دنبال لیست اسناد تحصیلی و همچنین مدرک زبان انگلیسی موردنیاز برای تحصیل در دانشگاه مقصد باشید. چنین اطلاعاتی را علاوه بر زیرعنوان Applying که عموما لینک آن در صفحه نخست قرار دارد، می‌توانید از بخش‌های زیر هم به دست آورید:
• Admission جهت آگاهی از شرایط کلی پذیرش
• Required Documents برای دریافت لیست مدارک موردنیاز
• English Language Proficiency مربوط به مدرک زبان انگلیسی و نمره لازم در آن
اطلاعات مربوط به زمان ارسال مدارک و هزینه اولیه برای اپلای نیز عموما در همین بخش‌ها در دسترس است.

آگاهی از نحوه دریافت بورسیه برای اپلای و میزان شهریه

بورسیه تحصیلی عموما به دانشجویان ممتاز و فعالان علمی تعلق می‌گیرد. اغلب دانشگاه‌ها این بورسیه را پس از حداقل یک ترم تحصیل و کسب نمرات عالی به تعدادی از افراد تخصیص می‌دهند. عموما در سایت دانشگاه‌های اروپایی، کانادا و امریکا در زیرعنوان Scholarship می‌توانید از شرایط بورس تحصیلی پیش از اپلای یا حین تحصیل مطلع شوید.
در صورتی که نتوانید بورسیه بگیرید، باید برای تحصیل و خوابگاه هزینه‌های خاصی بپردازید. لیست هزینه‌های جاری در حین تحصیل، عموما در بخش Fees و یا Tuition feeبه صورت مستقیم در دسترس است. توجه داشته باشید که شهریه دانشجویان داخلی با خارجی تفاوت‌هایی دارد.
در صورتی که چنین بخشی را نیافتید، می‌توانید در قسمت امور مالی با عناوین Finance یا Financial (Money) Matter اطلاعات مربوط به هزینه‌ها را دریافت کنید.

راه‌های ارتباط با دانشگاه، دانشکده‌ها و اساتید هر رشته

حتی ایده‌آل‌ترین نحوه جستجو در سایت دانشگاه‌های خارجی برای اپلای نیز ممکن است گاهی به نتیجه نرسد. این موضوع در شرایطی اتفاق می‌افتد که سایت اصلی دانشگاه به روز نباشد یا از اصول دیگر سایت‌ها پیروی نکند. همچنین گاهی لازم است برای مشورت بیشتر، با دانشگاه و اساتید در ارتباط باشید. توجه داشته باشید که مکاتبه قبلی با استادان، شانس پذیرش و حتی دریافت بورسیه را افزایش خواهدداد.
برای ارسال ایمیل به دانشگاه یا هر دانشکده به صورت مجزا، می‌توانید از بخش Contact Us در سایت استفاده کنید. همچنین، هنگام جستجوی اولیه نام دانشگاه در گوگل نیز اطلاعات ارتباطی آن در حاشیه نتایج در دسترس خواهدبود.
ایمیل اساتید، در بخش مربوط به دانشکده و رشته تخصصی آن‌ها قرار دارد. بعضی دانشگاه‌ها نیز بر اساس حوزه فعالیت پژوهشی اساتید را دسته‌بندی می‌کنند. بهتر است پیش از ارسال درخواست، حداقل با 2 استاد ارتباط بگیرید، به خصوص اگر در مقطع ارشد یا دکتری قصد اپلای دارید.

شرکت در کلاس آیلتس برای اپلای موفق

وقتی با نحوه جستجو در سایت دانشگاه‌های خارجی برای اپلای آشنا می‌شوید، بیشتر به اهمیت مدرک زبان پی می‌برید. اغلب دانشگاه‌های انگلیسی زبان در اروپا، امریکا و کانادا، برای پذیرش مدرک آیلتس با نمره بالای 7 درخواست می‌کنند. کلاس‌های آیلتس سفیر، به شما کمک می‌کنند به راحتی برای این آزمون آماده شوید و با بهترین نمره، فرآیند اپلای خود را طی کنید. به یاد داشته باشید که آموزش زبان انگلیسی در کلاس درس، یکی از بهترین و اصولی‌ترین راه‌هایی است که می‌توانید برای کسب نمره عالی در پیش بگیرید.

کلاس آیلتس سفیر

نتیجه‌گیری
فرآیند اپلای با وجود شوق و هیجان، می‌تواند بسیار سردرگم‌کننده هم باشد. آشنایی با نحوه جستجو در سایت دانشگاه های خارجی برای اپلای برای رهایی از این سردرگمی بهترین راه ممکن است.

1 دیدگاه
  1. روژان

    سلام و عرض ادب بنده میخوام با یه دانشگاه خارجی مختص با رشته روان‌شناسی در ارتباط باشم

ارسال یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.