چطور برای مطالعه زبان انگلیسی برنامه ریزی کنیم؟!
راهنمای کامل برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی در منزل
یک کیک خوشمزه و یک اجرای تئاتر چه ویژگی مشترکی باهم دارند؟ هردو با یک برنامه خوب شروع میشوند.برنامه ریزی باعث میشود همهچیز درست پیش برود. از دستورالعمل ساده کیک گرفته تا روال پیچیده نمایشنامه خوانی. برنامه به ما کمک میکند تا برای مشکلات آماده باشیم و در جهت رسیدن به اهدافمان گام برداریم. بنابراین اگر درحال یادگیری زبان انگلیسی هستید، قطعاً باید یک برنامهریزی قوی برای زبان انگلیسی داشته باشید! برنامهریزی رویای شما را به واقعیت تبدیل میکند و باعث میشود سریعتر به هدفتان برسید. در این مقاله از سفیرمگ، ما چهار مرحله را برای ایجاد یک برنامه مطالعه انگلیسی براساس هدف و نیاز خودتان، با نمونه برنامهها و نکات به شما نشان میدهیم.
چرا باید یک مدل برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی داشته باشید؟
چیزهای زیادی در زبان انگلیسی برای یادگیری وجود دارد، که باعث میشود بتوان یادگیری زبان انگلیسی را یک کار بزرگ تلقی کرد.
- برنامه ریزی برای زبان انگلیسی به مدیریت فرایند یادگیری زبان انگلیسی کمک میکند. و باعث میشود که کار بزرگ یادگیری زبان انگلیسی را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید. وقتی روی این مراحل کوچکتر تمرکز میکنید، یادگیری زبان انگلیسی چندان دشوار به نظر نمیرسد.
- برنامه به شما کمک میکند بتوانید میزان پیشرفت خود را ببینید. مقایسه یادگیری در چند هفته به شما نشان میدهد که به چه اندازه در حال پیشرفت هستید و چه چیزی را باید تغییر دهید. این امر یادگیری را موثرتر میکند.
- برنامه ریزی روزمره برای زبان انگلیسی شما را وادار میکند برای خودتان اهدافی تعیین کنید. اهداف به شما ایدههای واضحی میدهند که از کجا شروع کنید و چگونه پیش بروید.
- نوشتن برنامه، خود به این معنی است که میتوانید با سرعتی که مناسب خودتان است، پیش بروید. برنامه شما یادگیری زبان انگلیسی را به روال سادهای تبدیل میکند. میتوانید هر زمان که بخواهید یاد بگیرید و متناسب با روال زندگی خود مطالعه کنید، مهم نیست چقدر شلوغ باشد!
- و بهترین قسمت؟ برنامههای مطالعه انگیزهبخش هستند! تلاش در جهت رسیدن به اهداف، به شما کمک میکند تا یادگیری خود را ادامه دهید، حتی زمانهایی که مطالعه سخت میشود!
قدم اول: این سوالات را از خود بپرسید تا الگوی برنامه ریزی خود را آماده کنید.
چگونه میتوانید برنامه ریزی روزانه برای یادگیری زبان انگلیسی را شروع کنید؟
ابتدا باید چند سوال از خود بپرسید. پاسخهای صادقانه به شما کمک میکند تا برنامه مطالعهای بسازید که موفقیت بیشتری برای شما به ارمغان بیاورد!
-
چرا میخواهم انگلیسی یاد بگیرم؟ اهداف و دلایل من چیست؟
برای کار است؟ آیا برای مطالعه است؟ آیا میخواهید سفر کنید یا به راحتی با دوستان خود صحبت کنید؟ یا این که با معلم خود در مدرسه با اعتماد به نفس صحبت کنید؟
لیستی از موارد مثبتی که میخواهید در صورت تقویت زبان انگلیسی رخ دهد، بنویسید. آنها را اولویتبندی کرده و از مهمترین تا کم اهمیت مرتب کنید. مواردی که در بالای لیست شما قرار دارند دلایل اصلی تمایل به یادگیری زبان انگلیسی هستند.
این فرایند به شما کمک میکند تا اهداف خود را به وضوح ببینید و لمس کنید. اهداف شما تعیین میکند که چگونه برنامه مطالعه خود را سازماندهی کنید.
این اهداف هستند که تعیین میکنند که شما چه چیزی را چگونه یاد میگیرید.
-
چگونه بهتر یاد بگیرم؟ سبک یادگیری من چیست؟
آیا از یادگیری با گفتگو لذت میبرید؟ آیا وقتی مطالبی را یادداشت میکنید یا به عکسها نگاه میکنید، بهتر یاد میگیرید؟ آیا صبح بهتر یاد میگیرید یا عصر؟
پاسخ به این سوالات به شما کمک میکند تا طرح برنامهریزی برای زبان انگلیسی خود را براساس روش و برنامهای تنظیم کنید که به شما کمک میکند سریعترین یادگیری را داشته باشید.
-
چقدر وقت دارم؟
با گذاشتن زمان بیش از حد در هفته برای مطالعه، این احساس را به وجود میآورید که این مسیر هرگز کامل نخواهد شد. همچنین تعیین نکردن زمان برای مطالعه نیز میتواند این احساس را در شما ایجاد کند.
واقعبین باشید. به هفته خود نگاه کنید و حساب کنید که چقدر زمان برای مطالعه دارید. اگر مطمئن نیستید، یک هفته را بهطور عادی طی کنید و زمانهایی را که میتوانید مطالعه کنید، بنویسید.
ممکن است متوجه شوید که هر شب یک ساعت قبل از شام، نیم ساعت در اتوبوس به سمت محل کار یا نصف روز در تعطیلات آخر هفته دارید. همه اینها را جمع کنید و به جمع هفتگی برسید.
-
چه منابع آموزشی دارم یا میتوانم از آنها استفاده کنم؟
آیا کامپیوتر، تلفن هوشمند یا کتاب انگلیسی دارید؟ آیا نزدیک کتابخانه، زندگی یا کار میکنید؟ آیا اپلیکیشنی روی موبایلتان دارید که به شما در یادگیری زبان انگلیسی کمک کند؟
اگر نه، آیا میدانید آنها را از کجا تهیه کنید؟ چقدر مایل به پرداخت هزینه برای منابع آموزشی هستید؟
-
آیا به کمک دیگران نیاز دارم؟ چه کسانی؟ چگونه از آنها کمک بگیرم؟
آیا خودتان بهتر یاد میگیرید یا ترجیح میدهید با سایر دانشآموزان، انگلیسی یاد بگیرید؟ آیا دوستان یا معلمانی هستند که بتوانید از آنها کمک بخواهید؟
دیگران منابع شگفتانگیزی هستند! درباره تماس با سایر زبانآموزان برای ایدههای مطالعه، به اشتراک گذاشتن دستاوردها با دوستان یا مشاوره با معلمان فکر کنید.
داشتن شبکهای از افراد به شما کمک میکند تا به برنامه مطالعه انگلیسی خود پایبند باشید و یادگیری خود را پیشرفت دهید.
قدم دوم: طرح کلی برنامهریزی برای زبان انگلیسی خود را بسازید، نمونه برنامه ریزی برای زبان انگلیسی
از پاسخ سوالات خود برای ایجاد طرح کلی برنامه ریزی برای زبان انگلیسی خود استفاده کنید. کافی است این مراحل را دنبال کنید:
در اولین قدم برای برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی، هدف اصلی یادگیری خود را انتخاب کنید:
هدف اصلی خود را در یک جمله واضح بنویسید. آن را مثبت کنید و کاری را که میتوانید انجام دهید، انجام دهید. مثلا:هدف من، ارائه مطالب انگلیسی در محل کار، با اعتماد به نفس کامل است.
هدف خود را به مراحل کوچکتر تقسیم کنید:
مراحل کوچکتری را که باید طی کنید تا به هدفتان برسید بنویسید. این مراحل میتواند شامل بسیاری از زمینههای ارتباطات انگلیسی از جمله صحبت کردن Speaking، گوش دادن Listening، واژگان Vocabulary، نوشتن Writing، خواندن Reading، درک مطلب Comprehension یا مهارتهای اجتماعی Social Skills باشد.
- واژگان مربوط به شغلم را حفظ کنم.
- مهارتهای نوشتاری اداری و رسمی خود را بهبود ببخشم.
- در جمعهای بزرگ و گروههای مختلف با اعتماد به نفس صحبت کنم.
یک جدول زمانی تعیین کنید و طرح کلی مطالعه زبان انگلیسی خود را ترسیم کنید:
یک هفته مدت زمان خوبی برای یک برنامه یادگیری و مطالعه است. اکثر افراد یک برنامه هفتگی دارند. یک برنامه مطالعه بصری برای هفته خود ترسیم کنید. این کار به سادگی تا کردن یک تکه کاغذ برای ایجاد هشت ستون است. نام هر روز را در بالای هفت ستون بنویسید. یک ستون را برای نوشتن یادداشت خالی بگذارید.ساعات روز را در کنار هر ستون بنویسید. در بالا با زمان بیدار شدن شروع کنید. در پایان با زمان رفتن به رختخواب به پایان برسانید. تمام ساعات بین آن را در نظر بگیرید تا یک جدول زمانی عمودی داشته باشید.
شروع به پر کردن برنامه مطالعه زبان خود کنید:
ابتدا فعالیتهای عادی هفتگی خود را به برنامه مطالعهتان اضافه کنید.اگر شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر به سرِکار میروید، این را در ستون شنبه در کنار ساعتهای جدول زمانی بنویسید. اگر این کار را یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه نیز انجام میدهید، در آن ستونها نیز بنویسید. این کار را برای همه فعالیتهایی که در طول هفته انجام میدهید پیادهسازی کنید.
حالا به تعداد ساعاتی که برای مطالعه محاسبه کردهاید فکر کنید. شروع به اضافه کردن زمان برای مطالعه به اوقات فراغت خود در جدول زمانیتان کنید.
زمانی را برای جابجایی فعالیتها اختصاص دهید. اگر از آموختن صبح احساس بهتری دارید، پیادهروی صبح خود را به عصر منتقل کنید و به جای آن یک ساعت مطالعه را جایگزین کنید. فعالیتها را برای طولانیتر یا کوتاهتر شدن جلسات مطالعه جابجا کنید. از مداد برای پاک کردن و نوشتن مجدد برنامه خود استفاده کنید تا زمانیکه یک برنامه معمول هفتگی کاملا رضایتبخش و فیکس داشته باشید.به یاد داشته باشید که در برنامه مطالعه خود، وقفه را در نظر داشته باشید و زمانهایی را برای استراحت بگذارید.
مثلا:
- شنبه
- ۷ صبح: صبحانه
- ۸ صبح: در خانه انگلیسی بخوانید.
- ساعت ۹ صبح: انگلیسی را در اتوبوس به محل کار خود بیاموزید.
- ۹:۳۰ صبح شروع به کار کنید.
- ۵ بعد از ظهر: کار را تمام کنید، دفتر را ترک کنید.
- ۵:۳۰ بعد از ظهر: پیادهروی عصر
- ۶ بعد از ظهر: انگلیسی را در اتوبوس به خانه مطالعه کنید.
- ۶:۱۵ بعد از ظهر: استراحت کنید.
- ۶:۳۰ بعد از ظهر: شام
- ۷:۳۰ بعد از ظهر: ریلکس کنید.
- ساعت ۹:۳۰ شب: زمان خواب
زمانی را برای بررسی و آزمودن میزان موفقیت خود تعیین کنید:
یک نقطه بررسی نیاز دارید. وقتش رسیده که با استفاده از یک آزمون، یادگیری خود را بررسی کنید. آزمون یادگیری، هر دو هفته یک بار توصیه میشود.این مرحله بسیار مهم است. نتایج حاصل از این آزمونها به شما کمک میکند تا برنامههای مطالعه هفتگی آینده خود را سازماندهی کنید.
تاریخ بررسی بعدی را در ستون یادداشت ها در برنامه مطالعه خود بنویسید. مثلا:
- یادداشت
- آزمون بعد از دو هفته: ۱۷ مرداد.
قدم سوم: محتوا را در لیست برنامه ریزی خود سازماندهی کنید.
اگر مراحل بالا را دنبال کردهاید، اکنون یک طرح کلی فوقالعاده برای یادگیری زبان انگلیسی دارید! از این طرح کلی چند نسخه کپی تهیه کنید. این امر باعث صرفهجویی در زمان شما هنگام ایجاد برنامه هر هفته میشود.اکنون میتوانید طرح مطالعه را با محتوایی که یاد گرفتهاید پر کنید.
لیست مهارتهای انگلیسی موردنیاز برای یادگیری را مرور کنید. این کار به شما کمک میکند تصمیم بگیرید که در طول هفته چه چیزی بخوانید. در اینجا ما مثال خود را دوباره آوردهایم:
- واژگان مربوط به شغلم را حفظ کنم.
- مهارتهای نوشتاری اداری و رسمی خود را بهبود ببخشم.
- در جمعهای بزرگ و گروههای مختلف با اعتماد به نفس صحبت کنم.
مراحل یادگیری خود را اولویتبندی کنید:
مراحل کوچکی را که قبلاً انتخاب کردهاید و به هدف اصلی شما میرسند به خاطر دارید؟ تصمیم بگیرید که بر روی کدامیک از آنها بیشتر باید کار کنید. همچنین به این فکر کنید که کدام مهارتها به بهبود مهارتهای دیگر کمک میکند.
لیست مرتب شده خود را در ستون یادداشتها در برنامه خود بنویسید. این لیست ممکن است هفته به هفته تغییر کند، بنابراین لیست را به ترتیب اهمیت هفتهای که قرار است شروع کنید دوباره بنویسید. مثلا:
- در جمعهای بزرگ و گروههای مختلف با اعتماد به نفس صحبت کنم.
- واژگان مربوط به شغلم را حفظ کنم.
- مهارتهای نوشتاری اداری و رسمی خود را بهبود ببخشم.
اکنون از این لیست برای برنامهریزی زمان مطالعه خود برای هر یک استفاده کنید.
مرحله ۱ باید ۵۰ درصد از زمان مطالعه هفتگی شما را اشغال کند.
مرحله ۲ باید ۲۵ درصد از زمان مطالعه هفتگی شما را بگیرد.
مرحله ۳ همچنین باید ۲۵ درصد از زمان مطالعه هفتگی شما را بگیرد.
این یک قاعده کلی نیست. اگر احساس میکنید مرحله دوم شما به مطالعه بیشتری در طول هفته نیاز دارد، میتوانید برنامه مطالعه انگلیسی خود را متناسب با نیازهای خود تنظیم کنید.
استراتژیها و منابعی را انتخاب کنید که شما را به هدفتان برساند:
اینجا جایی است که شما روشها و سبکهای یادگیری را که در طول برنامه مطالعه خود استفاده میکنید، انتخاب میکنید.در مثال ما در بالا، سوار اتوبوس شدن در صبح، میتواند فرصتی برای گوش دادن به پادکست زبان انگلیسی باشد. پیادهروی بعد از ظهر را میتوان با گروهی از همکاران خود انجام داد، که فرصتی عالی برای ایجاد مهارتهای مکالمه انگلیسی با اعتماد به نفس بالا، با گروههای بزرگ خواهد بود.میتوان هر پنجشنبه یک ناهار هفتگی با دوستانی که آنها هم انگلیسی یاد میگیرند، ترتیب داد. این کار فرصتی برای مقایسه یادداشتها، تمرین واژگان و اشتراک کتابهای مفید خواهد بود.
قدم چهارم: هنگام برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی، یادگیری را آسان کنید!
اکنون که برنامه مطالعه انگلیسی شما آماده است، سعی کنید با استفاده از این تکنیکها یادگیری انگلیسی را با آنچه واقعا میخواهید انجام دهید، بیامیزید.
برنامه مطالعاتی خود را زیبا جلوه دهید:
یک برنامه مطالعه با زیبایی بصری، انگیزه ایجاد میکند؛ زیرا چشم شما را به خود جلب میکند و شما را تشویق میکند که به آن نگاه کنید. هدف خود را با فونت درشت بنویسید و به هر شکلی که میخواهید تزئین کنید. انجام این کار در زمانی که بررسی میکنید هر روز در حال مطالعه چه چیزی هستید، انگیزه شما را تقویت میکند.علاوه بر ظاهر زیبا، استفاده از آن را نیز آسان کنید. تصمیم بگیرید که برنامه مطالعه شما باید روی کاغذ باشد یا قصد دارید آن را روی موبایلتان داشته باشید. ایجاد آن بصورت هفتگی باید آسان باشد، در طول روز به راحتی بشود آن را بررسی کرد و در مواقع لزوم به راحتی تنظیم شود. یک برنامه آسان، یادگیری را آسان میکند!
محیط مطالعه خود را تنظیم کنید:
در خانه یا محل کار خود فضایی ایجاد کنید که در آن احساس خوبی داشته باشید. اگر راحت باشید از یادگیری بیشتر لذت خواهید برد! برای تمیز نگه داشتن آن تلاش کنید. گیاهان، تصاویر، کوسنها و موسیقی آرامش بخش را اضافه کنید. فضای اطراف خود را آنقدر زیبا کنید که بخواهید برای همیشه در منطقه مطالعهای که برای خودتان ساختید بمانید!
تنظیم یادآوریها(Reminders) هنگام برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی:
حواسپرتیها اتفاق میافتد؛ بنابراین آماده باشید. برای هفتههایی که مغز شما شروع به از دست دادن تمرکز میکند، یک سیستم یادآوری تنظیم کنید. یادآوریها میتوانند یک آلارم موبایل یا یک یادداشتی باشد که به آینه حمام چسباندهاید.
سعی کنید جملهای ساده و مثبت بنویسید: مانند “ساعت ۸ صبح برای تقویت مغز خودت آماده باش!”
با برنامه مطالعاتی خود انعطافپذیر باشید!
اگر احساس شلوغی میکنید، لیست کارهای خود را خلوت کنید. فقط روی مرحله بعدی تمرکز کنید. مشاهده تنها یک مورد در لیست، استرس انجام کارها را کاهش میدهد.اگر از مطالعه فرار میکنید، ممکن است مشکلات بزرگتری وجود داشته باشد. اگر همیشه خستهاید یا احساس میکنید خیلی سخت مطالعه میکنید و برنامه مطالعه خود را کنار میگذارید؛ اگر هفته به هفته این اتفاق میافتد، روش برنامهریزی برای زبان انگلیسی خود را تغییر دهید! روال خود را تغییر دهید تا علایق شما را بیشتر شامل شود و در مورد یادگیریهای آینده مثبت فکر کنید.این برنامه مختص خود شماست، اگر با آن راحت نیستید تغییرش دهید.
در نهایت، مطمئن شوید که جشن میگیرید!
رسیدن به اهداف خود را جشن بگیرید. حتی تمام دفعات شکست خود را جشن بگیرید! چرا؟ زیرا همه ما از اشتباهات درس میگیریم. اشتباهات نشان میدهد که ما هر روز بیشتر و بیشتر یاد میگیریم.بله، یادگیری زبان انگلیسی دشوار است؛ اما تجلیل از هر مرحله کوچک، آن را آسانتر و سرگرمکنندهتر میکند!
چه یک هدیه شخصی کوچک باشد، چه یک وعده جشن یا یک گردش با دوستان، کاری انجام دهید تا از سفر یادگیری خود احساس رضایت داشته باشید. شادی بیشتر انگیزه بیشتری به وجود میآورد. این کار شما را برای ادامه مطالعه تا زمانی که کاملا حرفهای انگلیسی صحبت کنید، باانگیزه نگه میدارد!
شما در حال حاضر تمام دانش لازم برای ایجاد یک طرح برنامهریزی برای زبان انگلیسی را دارید! اگر مراحل را به درستی انجام دهید، نتایج شگفتانگیزی برای شما به همراه خواهد داشت. وقت بگذارید و برنامه خود را به بهترین نحو ممکن تنظیم کنید. آن را سرگرمکننده، آسان و انگیزهبخش نگه دارید.
برنامه مطالعه انگلیسی شخصی شما ابزاری است که شما را به زبان انگلیسی موردنظرتان نزدیک و نزدیکتر میکند.با برنامهریزی برای زبان انگلیسی، دیگر رویا و آرزو کافیست؛ برای یادگیری واقعی آماده شوید!
سلام کاش یه نمونه از این برنامه رو که توضیح دادید تصویرش رو هم میگذاشتید.
سلام سحر حتما نظرتو منتقل میکنیم