سخت ترین زبان دنیا | معرفی ۱۰ تا از سخت‌ترین زبان‌های دنیا

آموزش زبان‌های جدید، دریچه‌ای برای ورود به جهان‌های تازه و کسب تجربه‌های منحصر به فرد است. یادگیری برخی زبان‌ها مانند انگلیسی، از سویی ضرورت بین‌المللی دارد و از سوی دیگر برای فارسی زبانان ساده‌تر از سایر زبان‌هاست. با این حال، همیشه افرادی هستند که به دنبال ماجراجویی می‌روند و دوست دارند سخت‌ ترین زبان دنیا را برای یادگیری انتخاب کنند. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، حتما با این مقاله همراه باشید.

یادگیری سخت ترین زبان دنیا چه فایده‌ای دارد؟

شما خیلی ساده می‌توانید نزدیک‌ترین آموزشگاه زبان انگلیسی به منزلتان را پیدا کنید و به سادگی این زبان را بیاموزید، پس چه نیازی به آموزش زبان‌های دشوار دنیا دارید؟ اصلا انتخاب این نوع زبان‌ها برای یادگیری چه فایده‌ای دارد؟ از جمله فواید آموزش سخت‌ ترین زبان دنیا، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. برخی زبان‌های دشوار مانند چینی، کاربرد زیادی در حوزه تجاری و آموزشی دارند.
  2. یادگیری این زبان‌ها، بیش از زبان‌های متوسط و ساده می‌تواند برای شما فرصت شغلی ایجاد کند.
  3. آموختن زبان‌های سخت، نیاز به تمرکز و دقت بیشتری دارد و ظرفیت ذهنی را افزایش می‌دهد.
  4. زبان‌های دشوار می‌توانند انگیزه آموزش زبان‌های بیشتری را برای ما ایجاد کنند.
  5. این زبان‌ها می‌توانند عامل ارتباط با تعداد زیادی از مردم دنیا باشند.

بنابراین اگر اهل تجربه‌های جدید و متفاوت هستید، بهتر است در کنار یادگیری انگلیسی که یک زبان ضروری است، یکی از زبان‌های دشوار را هم برای آموزش انتخاب کنید.

معیار دشواری زبان‌ها چیست؟

پیش از پرداختن به این نکته که کدام زبان‌ به عنوان سخت‌ ترین زبان دنیا شناخته می‌شود، بهتر است ببینیم اصلا معیار دشواری یک زبان چیست و چگونه می‌توانیم بفهمیم یک زبان سخت است یا آسان؟ بر اساس معیارهای بین‌المللی، زبان‌هایی که دارای ویژگی‌های زیر باشند، برای یادگیری دشوارتر هستند:

۱- فاصله با زبان مبدا

نخستین معیار برای تعیین سخت‌ ترین زبان دنیا، این است که زبان مادری شما چه باشد. به عنوان مثال، عربی و هندی بر اساس معیارهای بین‌المللی زبان‌های دشواری هستند، اما یادگیری آن‌ها برای یک شخص فارسی‌زبان بسیار ساده‌تر از یک شخص انگلیسی‌زبان است؛ زیرا واژه‌های مشترک بین فارسی با عربی و هندی بسیار زیاد است. همچنین، در صورتی که به انگلیسی مسلط باشید، یادگیری زبان‌های فرانسوی و ایتالیایی برای شما ساده خواهد بود اما در غیر این صورت، این زبان‌ها در لیست موارد دشوار قرار می‌گیرند.

۲- دستور زبان

زبان‌هایی که قواعد گرامری زیادی دارند و نکات استثنائی بسیاری در نکات دستوری آن‌ها وجود دارد، برای یادگیری دشوارتر هستند. به عنوان مثال، اگرچه واژه‌های مشترک بین فارسی و عربی بسیار زیاد است، اما دستور زبان عربی بسیار پیچیده، دشوار و مفصل است؛ به همین دلیل ممکن است یادگیری آن سخت و زمان‌بر باشد و می‌توان جزو سخت ترین زبان دنیا به حساب آورد.

۳- تلفظ‌‌ها

برخی زبان‌ها دارای حروف و آواهای منحصر به فردی هستند که در سایر زبان‌ها وجود ندارد. مثلا حروف «خ» و «گ» در فارسی جزو مواردی است که اغلب زبان‌آموزان با آن مشکل دارند. کسانی که فارسی را می‌آموزند، در صورتی که انگلیسی‌زبان باشند، به راحتی نمی‌توانند از این حروف استفاده کنند. این موضوع درباره زبان‌هایی همچون چینی، ژاپنی و کره‌ای که دارای آواهای منحصر به فرد هستند نیز صدق می‌کند.

۴- رسم‌ الخط

این مورد تا حدودی بستگی به زبان مبدا دارد؛ به عنوان مثال، فارسی‌زبانانی که قصد دارند عربی را بیاموزند، نیازی به یادگیری حروف جدید ندارند؛ اما اگر یک شخص انگلیسی‌زبان بخواهد عربی یاد بگیرد، باید حروف و رسم‌الخط جدیدی را بیاموزد. برخی زبان‌ها مانند روسی، هندی، چینی، ژاپنی و کره‌ای، به دلیل استفاده از خطوط تصویری و منحصر به فرد، جزو زبان‌های دشوار هستند.

سخت‌ ترین زبان دنیا برای فارسی زبانان کدام است؟

معیار تعیین دشواری زبان‌های دنیا، زبان انگلیسی است؛ زیرا این زبان اعتبار بین‌المللی دارد و افراد برای ورود به حوزه‌های جهانی، مجبور به یادگیری آن هستند. بر اساس این معیارها، یادگیری زبان‌های زیر برای اغلب مردم دنیا دشوار است:

۱- زبان چینی

چینی ماندارین در رتبه اول دشواری و چینی کاتونیز در رتبه دوم قرار دارد. ماندارین،‌ زبان رسمی کشور چین، هنگ‌ کنگ، ماکائو، تایوان و سنگاپور است. این زبان، زبان مادری بیش از ۱.۳ میلیارد نفر در سراسر دنیا است. ماندارین از ۵۰۰۰۰ حرف تشکیل شده است و افرادی که در حال یادگیری این زبان هستند، حداقل باید ۱۰۰۰۰ حرف را یاد بگیرند تا بتوانند از آن استفاده کنند. در سطح مبتدی، باید بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ حرف را یاد بگیرید تا بتوانید یک متن ساده را بخوانید. چینی کاتونیز، زبان مادری بیش از ۷۳ میلیون نفر در دنیاست. این زبان در هنگ‌کنگ و ماکائو رسمیت دارد. این زبان از نظر تلفظ و انتخاب واژگان به قدری با چینی ماندارین متفاوت است که به عنوان یک زبان مستقل شناخته می‌شود. یادگیری چینی ماندارین و کاتونیز در سطح مبتدی، حدود ۸۸ هفته زمان نیاز خواهد داشت. این زبان را می‌توان به عنوان سخت ترین زبان دنیا در نظر گرفت.

سخت ترین زبان دنیا

۲- زبان عربی

اگرچه عربی رسم‌الخط و واژگان مشترک زیادی با فارسی دارد، اما بر اساس معیارهای بین‌المللی در دسته زبان‌های دشوار قرار می‌گیرد. این زبان در ۲۲ کشور دنیا رسمیت دارد. عربی به دلیل استفاده از تلفظ‌های دشوار، دستور زبان پیچیده و دایره واژگان بسیار گسترده، در دسته سخت ترین زبان دنیا قرار دارد.

۳- زبان ژاپنی

یکی از پرکاربردترین زبان‌های آسیا، ژاپنی است که به عنوان زبان مادری بیش از ۱۲۵ میلیون نفر شناخته می‌شود. یادگیری این زبان از نظر تلفظ و رسم‌الخط، برای فارسی‌زبانان دشوار است. سیستم نوشتاری ژاپنی سیستم واحدی نیست و از سه روش هیراگانا، کاتاکانا و کانجی تشکیل شده است. این موضوع باعث می‌شود یادگیری این زبان از همان سطح ابتدایی بسیار دشوار باشد و جزو سخت ترین زبان دنیا حساب شود.

۴- زبان کره‌ای

بیش از ۷۹ میلیون نفر در کره شمالی و کره جنوبی از زبان کره‌ای به عنوان زبان مادری خود استفاده می‌کنند. این زبان علاوه بر سیستم تلفظ و رسم‌الخط دشواری که دارد، دارای دستور زبان پیچیده‌ای نیز هست. همچنین این زبان در حالت رسمی و غیر رسمی، دارای دستور زبان و دایره واژگان متفاوتی است که می‌تواند یادگیری آن را بسیار سخت‌تر کند.

۵- زبان تایلندی

تایلندی، زبان رسمی و مادری حدود ۶۰ میلیون نفر در کشور تایلند است. این زبان، آواها و تلفظ‌های نسبتا پیچیده‌ای دارد و به همین دلیل، یادگیری آن دشوار است. این زبان دارای ۴۴ حرف صامت و ۱۸ مصوت است و به همین ترتیب، سیستم هجایی بسیار پیچیده‌ای دارد. یکی از سخت ترین زبان دنیا، زبان تایلندی است.

6- زبان ویتنامی

یکی دیگر از زبان‌های دنیا که به دلیل دشواری تلفظ، در لیست سخت‌ ترین زبان دنیا قرار می‌گیرد، ویتنامی است. این زبان، زبان مادری حدود ۷۷ میلیون نفر در دنیاست و دارای ۶ نوع تن صدای مختلف است. همچنین مصوت‌های زیادی دارد که اغلب آن‌ها در زبان‌های فارسی و انگلیسی وجود ندارند.

7- زبان هندی

زبان هندی دارای ریشه‌های مشترک زیادی با زبان فارسی است، با این حال یادگیری آن می‌تواند دشوار باشد. زبان مادری ۶۱۵ میلیون نفر در هند، فیجی و پاکستان، زبان هندی است. این زبان، سیستم نوشتاری متفاوتی دارد و فاقد نشانه‌های آوایی برای خوانش آسان است. همچنین صوت‌ها و تلفظ‌ها در آن تغییرات زیادی دارند و می‌توانند صحبت کردن را دشوار کنند. زبان هندی را می‌توان به عنوان یکی از سخت ترین زبان دنیا در نظر گرفت.

۸- زبان فنلاندی

فنلاندی زبان مادری ۶ میلیون نفر است و در کشور فنلاند به عنوان زبان رسمی شناخته می‌شود. این زبان سیستم گرامری پیچیده‌ای دارد که روی معنا و مفهوم کلمات و جملات بسیار تاثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، بیش از ۱۵ پسوند و پیشوند در این زبان وجود دارد که می‌تواند معنای واژه‌ها را به کلی دگرگون کند.

۹- زبان روسی

۲۵۸ میلیون نفر در کشورهای روسیه، اوکراین، بلاروس، هلند و قزاقستان، از روسی به عنوان زبان مادری خود استفاده می‌کنند. اگرچه این زبان از حروف لاتین استفاده می‌کند، اما تلفظ‌ها و آواها در آن بسیار متفاوت هستند. به عنوان مثال، در این زبان حرف «b» به شکل «v» خوانده می‌شود. همچنین واژه‌های یکسان که در معنای متفاوت به کار می‌روند در این زبان بسیار زیاد هستند. این موضوع می‌تواند یادگیری روسی را برای کسانی که به انگلیسی مسلط هستند، دشوار کند. یکی از سخت ترین زبان‌های دنیا روسی است.

۱۰- زبان ترکی

در کشورهای ترکیه، قبرس، بلغارستان و یونان، حدود ۷۵ میلیون نفر از ترکی به عنوان زبان مادری استفاده می‌کنند. این زبان با ترکی آذری که در ایران و آذربایجان رایج است، تفاوت دارد. یادگیری زبان ترکی به دلیل داشتن تلفظ‌های دشوار، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. همچنین این زبان دارای دستور زبان پیچیده، زمان‌های فعلی متعدد، ترکیب جملات متفاوت و نکات استثنائی بسیار زیاد است که یادگیری آن را دشوار می‌کند.

پیش از یادگیری سخت ترین زبان دنیا، چه کار کنیم؟

از آن‌جایی که اغلب زبان‌های دشوار دنیا، محدود به کشورهای خاصی هستند، بهتر است ابتدا سراغ یادگیری زبان انگلیسی بروید. این زبان می‌تواند در فعالیت‌های کاری، تحصیلی و علمی در سراسر دنیا به شما کمک کند؛ این در حالی است که زبان‌هایی همچون چینی یا ژاپنی، تنها در چند کشور کاربرد دارند. کلاس زبان انگلیسی سفیر برای افرادی که قصد دارند انگلیسی را به طور حرفه‌ای بیاموزند و در مسیر رشد خود از آن استفاده کنند بسیار مناسب است. با یادگیری این زبان، بستری برای شما فراهم می‌شود که بتوانید از آن برای یادگیری بسیاری از زبان‌ها همچون فرانسوی، ایتالیایی و اسپانیایی استفاده کنید. پس از طی این مسیر، می‌توانید ماجراجویی را آغاز کنید و سراغ زبان‌های دشوارتر بروید!

ارسال یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.