ترنسکرایب چیست و چه تاثیری بر تقویت لیسنینگ دارد؟

همان‌طور که می‌دانید در یادگیری زبان، مهارت مهم لیسنینگ نیز به چالش کشیده می‌شود. آیا می‌خواهید به بهترین شکل ممکن، مهارت لیسنینگ خود را بهبود دهید؟ در این مقاله، با یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌ آموزش لیسنینگ یعنی تکنیک transcription آشنا خواهید شد. ترنسکرایب به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های آموزش لیسنینگ، شما را در یادگیری زبان کمک خواهد کرد. درواقع با استفاده از این تکنیک، شما می‌توانید به سریع‌ترین شکل ممکن، مهارت لیسنینگ خود را بهبود دهید. در این مقاله، با توضیح مراحل و نکات مهم استفاده از ترنسکرایب، شما را ترغیب می‌کنیم که این تکنیک را در فرآیند یادگیری زبان امتحان کنید.

تکنیک ترنسکرایب چیست؟

ترنسکرایب (transcription) یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های آموزش لیسنینگ است که با استفاده از آن می‌توان مهارت لیسنینگ خود را بهبود داد. این تکنیک به شما کمک خواهد کرد تا با تمرین و مرور عبارات و کلمات، به بهترین شکل ممکن، درک شنیداری خود را از موضوعات مختلف افزایش دهید. درواقع این‌طور باید گفت که ترنسکرایب به معنی تبدیل گفتار به متن نوشتاری است. به این معنا که در این تکنیک، یک فایل صوتی یا ویدیویی شنیده خواهد شد. سپس شنونده هر آنچه شنیده را به‌صورت متن خواهد نوشت.
استفاده از ترنسکرایب به شما کمک می‌کند تا به بهترین شکل ممکن، با لهجه، تلفظ، نوع گفتار و لغات متداول در زبان انگلیسی آشنا شوید. همچنین با تمرین و مرور متن نوشتاری، قادر خواهید بود به بهترین شکل ممکن، تلفظ صحیح کلمات و عبارات را آموزش ببینید. درمجموع، ترنسکرایب یکی از بهترین روش‌های یادگیری لیسنینگ است که به معنای رونویسی کردن صوت است.
تکنیک transcription از زمان‌برترین تکنیک‌های یادگیری زبان محسوب می‌شود که در بندهای بعد، به‌طور کامل فرآیند انجام آن مورد بررسی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که انجام ترنسکرایب در ابتدا ممکن است بسیار دشوار به نظر برسد؛ اما با انجام مستمر آن، پیشرفت چشم‌گیری در لیسنینگ خود خواهید داشت.

تکنیک ترنسکرایب چیست؟

leonardoenglish.com

روش پیاده‌سازی تکنیک ترنسکرایب

Transcription یکی از تکنیک‌های تقویت لیسنینگ زبان است که مراحل ویژه‌ای برای پیاده‌سازی دارد. انجام اصولی این مراحل در تقویت مهارت listening شما مؤثر خواهد بود. تکنیک ترنسکرایب شامل مراحل زیر است که انجام تمام آن‌ها به‌صورت کامل و مستمر، مهارت لیسنینگ شما را بهبود خواهد داد. ناگفته نماند که میانگین زمان لازم برای انجام این تمرینات بسته به توانایی افراد متفاوت خواهد بود:
مرحله اول:
در مرحله اول، ابتدا باید به انتخاب یک فایل صوتی یا ویدیویی مناسب بپردازید. برای شروع بهتر است که این فایل زیر 2 دقیقه باشد تا در زمان کمتری بتوانید آن را ترنسکرایب کنید. در انتخاب فایل مناسب نهایت دقت و توجه را داشته باشید؛ به این دلیل که اگر سخت‌تر از سطح شما باشد، ممکن است شما را از ادامه فرآیند دل‌زده کند. همچنین در صورت ساده بودن فایل، دانشی به شما افزوده نخواهد شد. لازم به ذکر است که موضوع انتخابی نیز باید موردعلاقه شما باشد تا مشتاق انجام این تکنیک بر روی آن شوید.
مرحله دوم:
این تکنیک را زمانی که فرصت کافی برای انجام آن دارید، انجام دهید. در مرحله دوم، شما باید به‌طور کامل به فایل صوتی یا تصویری انتخاب‌شده گوش دهید. در این مرحله، نیازی به انجام هیچ کار اضافه‌ای نیست و صرفاً گوش دادن به فایل کافی است. درصورتی‌که فایل انتخابی شما متن دارد، بهتر است که آن را نادیده بگیرید و بررسی متن را به انتهای فرآیند تکنیک ترنسکرایب موکول کنید.
مرحله سوم:
در این مرحله، باید به نوشتن آنچه از فایل شنیدید، بپردازید. در انجام این مرحله عجله نکنید و جمله به جمله فایل را پاز کرده و پس از شنیدن، آن را بر روی کاغذ یادداشت کنید. گفتنی است که درصورتی‌که قسمتی از متن را متوجه نشدید، آن را خالی بگذارید. همچنین اگر کلمه‌ای شنیدید که معنای آن و حتی املای آن را نمی‌دانستید، حتی به‌غلط برای یادداشت آن تلاش کنید. در این مرحله، شما می‌توانید به‌دفعات مکرر فایل انتخابی خود را گوش دهید تا مرحله‌ به‌ مرحله نوشته خود را کامل‌تر کنید.
مرحله چهارم:
پس از یادداشت کامل فایل، باید متن نوشته‌شده خود را مطالعه کنید. در این مرحله از تکنیک ترنسکرایب می‌بایست متن خود را از نظر گرامر و املای کلمات بررسی کنید. در این بخش، می‌توانید جاهای خالی از متن را با دانش زبانی خود و کلمات هم‌معنی به صورتی تکمیل کنید که مفهوم جمله دست‌خوش تغییر نشود.
مرحله پنجم:
در این مرحله باید مجدداً به فایل خود گوش دهید تا با تمرکز بیشتری، کلمات اصلی را که باید به‌جای کلمات فرضی قرار دهید، شناسایی کنید. این مرحله برای یادگیری کلمات جدید و افزایش دامنه واژگان انگلیسی توصیه می‌شود. این مرحله را به‌ اندازه‌ای تکرار کنید تا کلمات جدید را کشف کنید.
مرحله ششم:
در صورت تمایل می‌توانید متن خود را به معلم یا یک فرد انگلیسی‌زبان و یا حتی هوش مصنوعی نظیر chat GPT دهید تا متن شما را تصحیح کند. درصورتی‌که شرایط انجام این مرحله در تکنیک ترنسکرایب را نداشتید، می‌توانید با استفاده از فایل صوتی مجدداً اشکالات خود را تصحیح نمایید.
مرحله هفتم:
در این مرحله از تکنیک ترنسکرایب باید متن اصلی فایل صوتی و یا ویدیویی خود را مشاهده کرده و نوشته خود را با آن مقایسه کنید. در این مرحله، کلمات جدید را به‌دفعات تکرار کنید تا ذهنتان با این کلمات آشنا شود.
مرحله هشتم:
در این مرحله نیز بهتر است متن نوشته‌شده توسط خود را با صدای بلند بخوانید تا با تلفظ صحیح کلمات نیز آشنا شوید. گفتنی است که ضبط صدا در این مرحله، مؤثرتر خواهد بود. به این دلیل که پس از ضبط صدای خود می‌توانید آن را گوش دهید و ایرادها و اشکالات تلفظی خود را نیز برطرف کنید.
انجام تکنیک ترنسکرایب، علاوه بر این‌که بر روی تقویت لیسنینگ شما مؤثر است، بر روی مهارت اسپیکینگ نیز تأثیرگذار خواهد بود. نکته حائز اهمیت این است که انجام این مراحل در ابتدای کار ممکن است ساعت‌ها به طول انجامد، اما به‌ مرور زمان و یا انجام مداوم این تمرین، استفاده از تکنیک ساده‌تر خواهد شد. ازاین‌رو این‌طور می‌توان نتیجه گرفت که رفته‌ رفته با ساده‌تر شدن انجام این مراحل، مهارت listening شما نیز افزایش می‌یابد.

تقویت لیسنینگ با کمک تکنیک ترنسکرایب

چرا تقویت مهارت listening از اهمیت بالایی برخوردار است؟

مهارت لیسنینگ یکی از مهارت‌های مهم در یادگیری زبان است و تقویت آن اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از اصلی‌ترین دلایل اهمیت این مهارت این است که تا زمانی که متوجه جملات گوینده نشوید، نمی‌توانید پاسخ مناسب به او دهید. در اینجا چند دلیل برای اهمیت بالای مهارت لیسنینگ در یادگیری زبان آورده شده است:

• ارتباط با بومی زبانان

مهارت لیسنینگ کمک خواهد کرد تا بتوانید با بومی زبانان به بهترین شکل ممکن، ارتباط برقرار کنید. با تقویت مهارت listening، شما قادر به درک صحبت‌های بومی زبانان و برقراری ارتباط مؤثر با آن‌ها خواهید بود. این ارتباط با مهاجرت‌های تحصیلی و کاری و یا حتی توریستی ممکن است برایتان پیش آید.

• درک محتوای صوتی

در حین یادگیری زبان، شما با محتوای صوتی مختلفی نظیر فیلم، موسیقی، پادکست و غیره روبرو خواهید شد. با تقویت مهارت لیسنینگ، شما می‌توانید به بهترین شکل ممکن، محتوای صوتی را درک کرده و از آن بهره ببرید.

• شرکت در آزمون‌های زبان

در بسیاری از آزمون‌های معتبر زبان نظیر آیلتس و تافل که برای ورود مهاجران بین‌المللی به کشورهای خارجی، برگزار می‌شوند، بخش مهمی را به مهارت لیسنینگ اختصاص داده‌اند. در حقیقت، با تقویت مهارت لیسنینگ، شما می‌توانید در آزمون‌های زبان عملکرد خود را بهبود بخشید.
درمجموع، تقویت مهارت لیسنینگ به شما کمک خواهد کرد تا ارتباط مؤثرتر و بهتری با سایر افراد انگلیسی‌زبان برقرار کنید. شرکت در دوره مکالمه زبان انگلیسی نیز تا حدود بسیار زیادی می‌تواند در تقویت این مهارت کمک‌کننده باشد.

تأثیر تکنیک ترنسکرایب در تقویت مهارت‌های زبان انگلیسی

همان‌طور که پیش‌تر نیز به‌طور کامل اشاره شد، استفاده از تکنیک ترنسکرایب می‌تواند به بهبود مهارت لیسنینگ کمک کند. با تبدیل فایل صوتی یا ویدیویی به متن، شما می‌توانید به جزئیات بیشتری از محتوای صوتی دسترسی پیدا کنید و با تکرار و تمرین، به بهترین شکل ممکن، مهارت لیسنینگ خود را بهبود بخشید.
این کار مناسب زمانی است که فایل انتخابی شما متن ندارد. در این صورت با استفاده از برخی نرم‌افزارهای موجود در بستر اینترنت می‌توانید فایل صوتی را به متن تبدیل کنید، اما بررسی متن را به مرحله‌های پایانی انجام تکنیک ترنسکرایب موکول کنید.
گفتنی است که تکنیک transcription یکی از تکنیک‌هایی است که در کلاس‌های آموزشی زبان انگلیسی سفیر نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت، زبان آموزان در هر رده سنی پس از تعیین سطح می‌توانند در کلاس زبان انگلیسی شرکت کرده و به انجام این تکنیک به‌صورت مستمر بپردازند. به‌طورمعمول، مدرسان آموزشگاه سفیر با استفاده از پادکست‌های آموزشی و فیلم و سریال تا حد زیادی شما را با روش انجام این تکنیک آشنا خواهند کرد.
در کل، استفاده از تکنیک ترنسکرایب می‌تواند به بهبود مهارت لیسنینگ شما کمک کند، اما باید به یاد داشت که تمرین و تکرار بسیار مهم هستند و صرفاً فقط با استفاده از این تکنیک، مهارت لیسنینگ شما بهبود نخواهد یافت.

جمع‌بندی
تکنیک ترنسکرایب یا Transcription یکی از تکنیک‌های مهم برای تقویت لیسنینگ محسوب می‌شود. در این تکنیک، شما ابتدا باید به انتخاب یک فایل صوتی متناسب با سطح زبانی خود بپردازید. سپس به دفعات مکرر به این فایل گوش داده و شنیده های خود را بر روی کاغذ پیاده کنید. درنهایت، پس از تکمیل نوشته خود، آن را از نظر دستور گرامر مورد ارزیابی قرار داده و مجدد به فایل صوتی مربوطه گوش دهید. در انتها، متن فایل انتخابی را مطالعه کرده و با متن خود مقایسه کنید. برای افزایش تأثیر این تکنیک، می‌توانید نوشته خود را با صدای بلند بخوانید و آن را ضبط کنید. با انجام این کار، تلفظ صحیح کلمات به‌ویژه کلمات جدید را نیز آموزش خواهید دید.

ارسال یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.