باورهای اشتباه درباره آزمون اسپیکینگ آیلتس

اگر شروع به تمرین و آماده‌سازی خود برای آزمون اسپیکینگ آیلتس کرده‌اید، حتما با اطلاعات مختلفی در وب‌سایت‌های مختلف روبه‌رو شده‌اید. متاسفانه شایعات و دروغ‌های متعددی در مورد این آزمون در گوشه و کنار اینترنت به چشم می‌خورد که باعث استرس، نگرانی و اشتباه داوطلبان شرکت در آزمون آیلتس می‌شوند. پس هر آنچه درباره آزمون آیلتس می‌خوانید را باور نکنید!در این مقاله می‌خواهیم برای کمک به شما، ۱۰ افسانه آزمون اسپیکینگ آیلتس را که حقیقت ندارند بررسی کنیم.

آزمون اسپیکینگ آیلتس، یک مکالمه ساده نیست بلکه یک مصاحبه رسمی است.

امتحان اسپیکینگ آیلتس چگونه است؟

صداها در طول آزمون ضبط می‌شوند، اما این امر نباید باعث نگرانی و استرس شما شود، چرا که این ضبط صدا بیشتر برای ارزیابی ممتحن آزمون به‌کار می‌رود. آزمون اسپیکینگ آیلتس بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه طول می‌کشد، و از سه بخش تشکیل شده است:

در بخش اول، به سوالاتی درباره موضوعات آشنا مثل زندگی خانوادگی، شغل یا تحصیلات و علایق پاسخ خواهید داد.

در بخش دوم، به شما یک دقیقه زمان داده می‌شود تا صحبتتان را درباره موضوعی مشخص آماده و سپس طی دو دقیقه ارائه دهید. در طول این مدت ممتحن چیزی نخواهد گفت و فقط در انتهای صحبتتان از شما سوالاتی خواهد پرسید.

در بخش سوم، با ممتحن بحثی با موضوعات انتزاعی و مرتبط با موضوع بخش دوم خواهید داشت.

باورهای اشتباه درباره آزمون اسپیکینگ آیلتس

۱) آزمون اسپیکینگ آیلتس، ساده‌ترین بخش آزمون آیلتس است

آزمون اسپیکینگ آیلتس به واسطه رفتار دوستانه ممتحن ممکن است ساده به‌ نظر برسد. در بخش‌های دیگر آزمون، کسی شما را راهنمایی نخواهد کرد و تنها هستید و این شاید باعث شود که احساس کنید در آزمون اسپیکینگ آیلتس، ممتحن به شما کمک خواهد کرد. اما فراموش نکنید که ممتحنین آیلتس باید از قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای پیروی کنند تا اطمینان داشته باشد که شرایط آزمون برای همه‌ی داوطلبان یکسان و عادلانه است. لذا، همه داوطلبین آزمون با معیار یکسان ارزیابی می‌شوند.

حقیقت: سطح دشواری هر چهار بخش آزمون برابر است، ولی بسته به توانایی‌های شما، ممکن است بخشی از آزمون برایتان ساده‌تر باشد.

 آزمون اسپیکینگ آیلتس

۲) برای کسب نمره بالا باید لهجه شما مثل افراد بومی باشد

لهجه شما در نمره‌دهی آزمون اسپیکینگ آیلتس تاثیر ندارد. تلفظ صحیح ارزیابی و نمره‌دهی می‌شود، ولی از شما انتظار نمی‌رود که لهجه بومی داشته باشید. در واقع برای نمره‌دهی، ممتحن به تلفظ صداها، استرس کلمات و لحن، دقت خواهند داشت. برای بررسی تلفظ صحیح کلمات، حتما کلمات جدید را در دیکشنری بررسی کنید. دیکشنری‌های نرم‌افزاری و آنلاین اغلب توانایی بخش تلفظ صحیح کلمات را دارند و برای استفاده از آنها نیازی به یادگیری IPA (International Phonetic Alphabet) نیست.

حقیقت: لهجه در آزمون اسپیکینگ آیلتس مهم نیست، فقط تلفظ مهم است.پس خودتان را درگیر انتخاب بین لهجه امریکایی یا بریتیش نکنید.

۳) از ساختارهای پیچیده گرامری که از آن‌ها اطمینان ندارید استفاده نکنید

استفاده از ساختارهای پیچیده گرامری و داشتن اشتباهات جزئی بهتر از استفاده از گرامر بسیار ساده است. به‌عنوان مثال، داوطلبی که فقط از جملات ساده و کوتاه استفاده می‌کند نمره پایین‌تری از داوطلبی که از جملات شرطی استفاده می‌کند خواهد گرفت، حتی اگر داوطلب دوم اشتباهات جزئی داشته باشد. البته باید دقت کنید که استفاده از ساختارهای پیچیده گرامری به‌جا باشد و منظور شما را درست برساند.

پس، از اینکه از قواعد گرامری که یاد گرفته‌اید در آزمون اسپیکینگ استفاده کنید نترسید. هنگام تمرین، صدای خود را ضبط کنید و به‌دقت به آن گوش دهید. اشتباهات گرامری خود را یادداشت کنید تا از تکرار آنها پیشگیری کنید.

حقیقت: استفاده از ساختارهای پیچیده گرامری، حتی با وجود اشتباهات جزئی، بهتر از استفاده از جملات کوتاه و ساده است.

۴) اگر جواب سوالی را ندانید، نمی‌توانید نمره بالایی به‌دست آورید

هدف آزمون آیلتس سنجش سطح اطلاعات عمومی شما نیست. ممتحن به چگونه جواب دادن شما توجه می‌کند نه به اینکه چه جوابی می‌دهید. فراموش نکنید که جواب درست یا غلط وجود ندارد. مثلا، اگر از شما خواسته شود درباره تفریحات نوجوانان در کشورتان توضیح دهید، و شما ایده‌ای برای جواب ندارید، می‌توانید در جواب توضیح دهید که نمی‌دانید. مثلا می‌توانید بگویید:

“I’m not sure I can answer the question accurately, as I’m not a teenager anymore, but I could tell you about how I used to have fun when I was teenager. I expect this has changed a lot because…”

چنین جوابی به ممتحن نشان می‌دهد که حتی اگر جواب سوالی را نمی‌دانید، می‌توانید به‌خوبی صحبت کنید و ارتباط برقرار کنید.

حقیقت: اگر جواب سوالی را نمی‌دانید، توضیح دهید که نمی‌دانید. جواب صحیح و غلط وجود ندارد.

آزمون آیلتس

۵) همیشه در بخش ۲ اسپیکینگ یادداشت‌برداری کنید

شاید به یادداشت‌برداری عادت داشته باشید، ولی گاهی بهتر است که فقط به موضوع فکر کنید. اگر تمام وقتتان را صرف نوشتن کنید، زمان کافی برای فکر کردن نخواهید داشت.هر کارت موضوعی بخش ۲، شامل چند سوال است که می‌توانید برای ایده‌پردازی استفاده کنید. از این سوالات استفاده کنید تا جوابتان را در ذهنتان بچینید.زمانی که جواب اجمالی را در ذهنتان آماده کردید، هنگام صحبت می‌توانید آن را بپرورانید و به آن شاخ و برگ بیفزایید. مثلا می‌توانید برای ایده‌هایتان مثال بزنید یا دیدگاه و نظر شخصیتان را راجع‌به موضوع مطرح کنید.

حقیقت: یادداشت‌برداری مزیت‌هایی دارد، ولی فراموش نکنید که فقط یک دقیقه فرصت دارید. پس حتما زمانی را صرف فکر‌کردن به موضوع کنید.

۶) اگر گرامر را خوب بلد باشید، نمره‌ی خوبی کسب خواهید کرد

گرامر فقط یکی از چهار معیار کسب نمره در آزمون اسپیکینگ آیلتس است. سه معیار دیگر روان‌بودن و انسجام، دایره لغات و تلفظ هستند.همه آنها به یک اندازه اهمیت دارند. پس اگر در گرامر مهارت دارید، یک چهارم نمره‌تان خوب خواهد بود. ولی اگر نمره خوبی می‎‌خواهید، باید نشان دهید که دایره لغات وسیعی نیز دارید. اگر بتوانید از کلمات متعدد استفاده کنید تا منظور خود را به‌درستی انتقال دهید، در این بخش هم نمره خوبی خواهید داشت.همچنین باید نمره بالایی در تلفظ کسب کنید. همان‌طور که گفته شد، تلفظ صحیح یعنی اصوات را درست بیان کنید و استرس و لحن صحیح داشته باشید.در نهایت باید روان و منسجم حرف بزنید، یعنی نباید هنگام صحبت، مکث و وقفه زیاد داشته باشید و ایده‌هایتان را باید از نظر منطقی به هم متصل کنید.

حقیقت: نمره آزمون اسپیکینگ آیلتس بر اساس چهار معیار داده می‌شود:

  • بازه و صحت گرامری
  • روان‌بودن و انسجام
  • بازه لغات
  • تلفظ

۷) اگر هنگام صحبت اصلا مکث نداشته باشید، تاثیر خوبی در نتیجه آزمون خواهد داشت

روان صحبت‌کردن مهم است، ولی انسجام هم اهمیت دارد. کم کردن مکث‌ها در هنگام صحبت پیشنهاد مفیدی است، ولی فراموش نکنید که در مواجهه با آزمون اسپیکینگ آیلتس جواب‌های شما باید منطقی و منظم باشند. اگر بدون هیچ نظم و منطقی فقط صحبت کنید، کلامتان روان هست، ولی منسجم نیست. در نتیجه، نمره خوبی نخواهید گرفت.فراموش نکنید که برخی مکث‌ها طبیعی هستند. قرار نیست بدون توقف و تنفس صحبت کنید. برای اینکه مکث‌های خود را طبیعی‌تر کنید، از عبارت‌های پرکننده استفاده کنید.

حقیقت: صحبت روان (بدون مکث) به‌تنهایی تاثیر مثبتی در نمره اسپیکینگ نخواهد داشت. صحبت‌های شما باید از نظر منطقی منسجم و منظم باشند.

۸) حتی اگر سوال را متوجه نشدید، باید آن را جواب دهید.

اگر سوالی را متوجه نشدید، می‌توانید از ممتحن بخواهید سوال را تکرار کند.سعی کنید قبل از پاسخ‌دادن به سوال از منظور و مفهوم آن مطمئن شوید. اگر فقط چند بار از ممتحن بخواهید سوال را تکرار کند، تاثیری در نمره‌تان نخواهد داشت. البته، اگر بیش از حد این کار را بکنید، ممکن است ممتحن احساس کند که در درک انگلیسی شفاهی مشکل دارید که باعث کاهش نمره‌تان خواهد شد.

حقیقت: اگر سوالی را متوجه نشدید، از ممتحن بخواهید آن را تکرار کند.

 آزمون اسپیکینگ آیلتس

۹) نیازی نیست به تمام سوالات بخش ۲ پاسخ دهید.

کارت موضوع شما در بخش ۲ شامل یک موضوع اصلی و حدودا چهار سوال می‌شود. شما باید درباره تمام این سوالات صحبت کنید و زمان مساوی به هرکدام اختصاص دهید.

حقیقت: شما باید به تمام سوالات بخش ۲ پاسخ دهید، و به هرکدام زمان مساوی اختصاص دهید.

۱۰) اگر در بخش ۳ ایده‌ای نداشتید، ایده‌ها و جواب بخش ۲ را تکرار کنید.

بخش ۳ آزمون، موضوع بخش ۲ را انتزاعی کرده و به بخش‌هایی از موضوع می‌پردازد. باید نشان دهید که می‌توانید جزئیات را توصیف کنید، مقایسه کنید، تفاوت‌ها را بررسی کنید، مباحث را تعمیم دهید و نتیجه‌گیری کنید. بنابراین، تکرار کردن ایده‌هایتان از بخش ۲ احتمالا سوالات بخش ۳ را پاسخ نخواهد داد.

حقیقت: در بحث ۳ باید یک بحث انتزاعی داشته باشید، تکرار ایده‌ها از بخش ۲ سوالات بخش ۳ را پاسخ نخواهد داد.

دانستن اینکه در آزمون اسپیکینگ آیلتس ممتحن چه انتظاراتی از شما دارد، تاثیر به‌سزایی در آمادگی برای این آزمون مهم دارد. حالا با دانستن برخی حقایق و شایعات آزمون، می‌توانید خود را هرچه بیشتر برای شرکت در این آزمون آماده شوید.

3 دیدگاه
  1. امیررضا علیزاده

    سلام برای کسانی که تلفظ حرف s,z بصورت نوک زبانی تلفظ میکنند ایراد میگیرن در امتحان؟

    1. پریسا سالارکیا

      بله امیر رضا . تلفظ درست مهمه ولی اگر تلفظ به دلیل یه ویژگی فیزیکی مثل”نوک زبونی حرف زدن ” متفاوت باشه اهمیتی نداره

  2. رضا فیوضی

    عالی بود، خیلی ممنون، و اما یک سئوال، در بخش ۲ فرض کنید شخصی اصلا به سئوال جواب ندهد، ولی خیلی حرفه ای و روان با تلفظ های تاثیر گذار و خوشگل صحبت کند، نتیجه چه خواهد بود؟ برای بیشتر روشن کردن سئوالم مثال می زنم:

    سئوال: ویژگی یک همکار خوب چه چیزهایی هستند؟

    جواب: صادقانه بگم، من چون خود اشغالی می کنم تا حالا تو محیط کاری نبودم و شاید نتونم تمام فاکتور های لازم برای یک همکار خوب رو شرح بدم، ولی میتونم به یک سری موارد اشاره کنم که بی تاثیر نیستند. به نظر من اولین ویژگی که یک همکار خوب باید داشته باشه اینه که خوش برخورد باشه و با شما همراه باشه، حس تعاون و همدلی داشته باشه تا شما بتونید راحت در کنارش کار کنید، خصوصیت بعدی به نظر من . . . .

    با تشکر
    شهروز

ارسال یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.