برنامه ریزی برای آیلتس | بهترین برنامه فشرده برای نمره ۶ به بالا
آماده شدن و برنامه ریزی برای آیلتس معمولاً زمانی شروع میشود که متوجه میشوید باید نمره آیلتس خاصی را برای ویزا یا درخواست دانشگاه خود بگیرید. بسیاری از افراد بهطور متناوب ماهها را صرف نگرانی در مورد آزمون و آماده شدن برای آن میکنند. اما اگر خوب در مورد آن فکر کنید، میبینید که آمادگی شما برای آیلتس درواقع سالها پیش، زمانی که برای اولین بار شروع به یادگیری زبان انگلیسی کردید، آغاز شده است. خوب است که احساس کنید از اول در مسیر درستی هستید.
هدف آیلتس این است که سطح انگلیسی شما را به طور دقیق آزمایش کند، بنابراین در دنیای ایدهآل، آمادگی آزمون آیلتس به معنای بهبود زبان انگلیسی شماست. اما متأسفانه، به این سادگیها هم نیست! در ادامه پلن چهار مرحلهای سفیر را میخوانید که به شما کمک میکند تا در مسیر درست آمادگی برای آیلتس قرار بگیرید. پس، با سفیر همراه باشید.
معرفی 4 مرحله برنامه ریزی برای آیلتس فشرده و گام به گام
برنامه ریزی فشرده برای آیلتس، قبل از هرچیز، ببینید کجا ایستادهاید؟
اگر نمیدانید سطح فعلی زبان انگلیسی شما از نظر مقیاس آیلتس چقدر است، پس در اصل نمیدانید چقدر تا رسیدن به هدف خود فاصله دارید. بنابراین اولین قدم در برنامه ریزی برای آیلتس باید تست سطح فعلی شما باشد. تستهای تمرینی زیادی وجود دارد، اما سادهترین راه برای بررسی نمره فعلی خود در آیلتس، شرکت در آزمون ماک آیلتس است. این آزمون در واقع شبیهساز آزمون آیلتس است. از آنجایی که آزمون آزمایشی ماک به شما نمره معادل آیلتس را برای تمام چهار بخش آزمون میدهد، بهترین و مهمترین کار برای تعیین میزان آمادگی شما برای IELTS است. با این کار میدانید که کجا ایستادهاید.
زبان انگلیسی خود را بهبود ببخشید، چگونه برای آیلتس بخوانیم؟
درست است، این هم یکی از مراحل برنامه ریزی برای آیلتس است! زبان انگلیسی خود را با استفاده از ابزار آنلاین، کتاب یا هر روش دیگری که بلدید، بهبود ببخشید. یا در کلاس آیلتس شرکت کنید. باید روی تمام مهارتهای انگلیسی خود کار کنید: خواندن، گوش دادن، نوشتن و صحبت کردن. میتوانید از ابزارهای مطالعه مخصوص آیلتس استفاده کنید، اما در این مرحله نیازی به این کار ندارید. هر تکنیک یادگیری انگلیسی که برای شما جذاب است میتواند برای آمادگی آیلتس موثر باشد، به عنوان مثال:
- درباره موضوعاتی که به آنها علاقه دارید به زبان انگلیسی بخوانید و خود را وادار کنید کلماتی را که نمیفهمید جستجو کنید. روزنامهها و مجلات مکان خوبی برای تقویت دایره لغات شما هستند.
- خواندن به نوشتن شما کمک میکند، اما نوشتن را نیز تمرین کنید. خودتان را به یک سبک نوشتاری محدود نکنید. داشتن یک دفتر خاطرات به زبان انگلیسی، نوشتن داستانهای کوتاه و مقالات، همگی تمرینهای خوبی هستند. خروجی کار خود را تصحیح کنید یا کسی را پیدا کنید که با شما آن را بررسی کند. میتوانید از سیستم تصحیح آنلاین رایتینگ سفیر استفاده کنید.
- فیلمهای انگلیسی تماشا کنید یا به رادیو انگلیسی زبان گوش دهید. هر قسمتی را که از دست دادید دوباره پخش کنید تا زمانی که مکالمات را کاملا درک کنید.
- تمرین مکالمه بهتنهایی میتواند سخت باشد، اما با کمی جستجو میتوانید یک شریک زبان بهصورت آنلاین یا در شهر خود پیدا کنید. به خود فشار بیاورید تا بهجای مکالمات ساده روزمره که با «سلام، چطوری؟» شروع میشوند، درباره موضوعات پیشرفتهتری صحبت کنید.
- خوشبختانه دورههای آمادگی آیلتس آنلاین، حضوری و خصوصی نیز برای همه در دسترس است. اگر پول کافی برای سرمایهگذاری روی یک دوره آمادگی آیلتس دارید، میتوانید همین حالا با کلاس آیلتس سفیر شروع کنید و مستقیماً به مرحله 3 بروید.
برنامه ریزی برای آیلتس خودخوان، با فرمت آزمون آیلتس آشنا شوید!
بهبود زبان انگلیسی برای گرفتن نمره عالی آیلتس کافی نیست. یک فرد انگلیسی زبان بومی هم که در آیلتس شرکت میکند، اگر به سبک آزمون IELTS مطالعه نکند، نمره کامل کسب نخواهد کرد. باید بدانید که نمرهدهی آزمون آیلتس چگونه است، چه طولی از متن برای هر قسمت لازم است و چه زمانی امتیاز حذف یا اضافه میشود. چیزهای کوچک اما مهمی وجود دارد مانند:
- اگر مطمئن نباشم، باید جواب را حدس بزنم یا از آن سوال بگذرم؟
- چند بار میتوانم یک قطعه ضبط شده را در بخش Listening بشنوم؟
- اگر ممتحن نتواند دستخط من را بخواند چه میشود؟
در حالی که مرحله 2 تماماً در مورد بهبود مهارتهای انگلیسی شما بود، این مرحله در مورد استفاده از مهارتهایی است که برای کسب بهترین نمره ممکن در روز آزمون نیاز دارید. وبسایتها و کتابهای زیادی برای کمک به درک بهتر ساختار آزمون آیلتس وجود دارد. با نگاهی دقیق به سایت رسمی IELTS شروع کنید. در این مرحله هدف شما این است که وقتی وارد جلسه آزمون آیلتس شدید، از قبل با انواع سؤالاتی که از شما پرسیده میشود، نحوه امتیازدهی آنها و استراتژیهای شما برای بهینهسازی نمره خود آشنا هستید.
برنامه ریزی برای IELTS بالای 6، دوباره خود را آزمایش کنید!
وقتی بتوانید بگویید که زبان انگلیسی خود را بهبود بخشیده و با آزمون آیلتس آشنا شدهاید، یک مرحله دیگر قبل از ثبتنام برای شرکت در آزمون وجود دارد. دوباره خودتان را امتحان کنید. اگر از آزمون ماک سفیر در مرحله یک استفاده کردید، برای بار دوم آن را انجام دهید تا ببینید چقدر پیشرفت کردهاید. اگر میتوانید در آزمونهای تمرینی نظیر آزمون ماک شرکت کرده یا از سیستم تصحیح آیلتس استفاده کنید. هر کاری که انجام میدهید، به هیچ وجه این مرحله آخر را نادیده نگیرید. این تنها راه برای این است که بدانید برای شرکت در امتحان رسمی آماده هستید یا نه!
اگر آمادگی کسب نمره موردنیاز خود را ندارید، ثبتنام در آیلتس فایدهای ندارد.
با این چهار مرحله برنامه ریزی برای آیلتس میتوانید با آگاهی از چالشها، وارد جلسه آزمون خود شوید اما کاملا آماده کسب نمره موردنیاز خود باشید. زمانی که نمره آیلتس خود را گرفتید، آن موقع است که خواهید فهمید که برنامه شما نتیجهبخش بوده است یا نه.
هرچند نمیتوان یک برنامه واحد برای تمام افرادی که قصد شرکت در آیلتس را دارند در نظر گرفت، اما در ادامه به عنوان نمونه به معرفی یک برنامه یکماهه خواهیم پرداخت.
برنامه ریزی روزانه برای آیلتس، 31 روز به سبک سفیر آیلتس بخوانید!
برنامه مطالعاتی آیلتس که در ادامه میبینید توسط شورای بریتانیا، کارشناسان آموزش زبان انگلیسی در جهان، گردآوری شده است. این برنامه مطالعاتی پیشنهادی سفیر است که امیدواریم در ماه آینده آن را دنبال کنید تا مطمئن شوید که برای شرکت در آیلتس آماده هستید. این برنامه شما را به تعداد زیادی از منابع و مواد آموزشی رایگان آیلتس آشنا میکند. همچنین فعالیتهایی را که میتوانید برای بهبود مهارتهای انگلیسی خود انجام دهید، پیشنهاد میکند. امیدواریم برنامهریزی زیر شما را با قالب آزمون آشنا کرده و همچنین اعتمادبهنفس شما را هنگام نوشتن، صحبت کردن، خواندن و گوش دادن به زبان انگلیسی افزایش دهد.
لطفا توجه داشته باشید، این برنامه مطالعه آیلتس فقط به عنوان یک راهنما در نظر گرفته شده است. از چک باکس برای علامت زدن اینکه آیا فعالیتهای لیست شده را تکمیل کردهاید یا خیر، استفاده کنید. بسیاری از شما براساس عواملی مانند توانایی عمومی زبان انگلیسی و زمان مطالعه، نیازها و اولویتهای متفاوتی خواهید داشت. با خیال راحت برنامهریزی را مطابق با نیازهای خود تطبیق دهید. به عنوان مثال، زمان بیشتری برای تمرکز بر مهارتهایی که در آنها ضعیفتر هستید، صرف کنید یا هر روز یک مهارت متفاوت را تمرین کنید.
و به یاد داشته باشید، برای بسیاری از شما، آمادگی و برنامه ریزی برای آیلتس مدتها پیش از زمانی که برای اولین بار شروع به یادگیری زبان انگلیسی کردید، شروع شده است!
هفته اول: با Listening آیلتس شروع کنید
1- برای شروع برنامه ریزی برای آیلتس به ielts.org بروید و هر آنچه را که میتوانید درباره بخش Listening (قالب، زمان، انواع، نحوه نمرهدهی آن) بیاموزید. یا مقاله همهچیز درباره آزمون آیلتس را در سفیر بخوانید.
2- مهارتهای کلیدی شنیداری که در آیلتس مورد آزمایش قرار میگیرند چیست؟ به مجله Voices بروید و “پنج مهارت ضروری لیسنینگ برای زبانآموزان انگلیسی” را بخوانید.
برنامه صوتی و تصویری LearnEnglish را دانلود کنید و گوش دادن به پادکستها و ویدیوهای مختلف را موضوعات متفاوت تمرین کنید.
یک فیلم یا نمایش تلویزیونی انگلیسی زبان از یک کشور انگلیسی زبان به غیر از بریتانیا یا آمریکا را تماشا کنید. ببینید آیا میتوانید لهجه آنها را کاملاً متوجه شوید؟
3- قبل از شنیدن قطعه صوتی آیلتس چه کاری باید انجام دهید؟
یکی از تمرینهای خوب برای این بخش از آزمون این است که یک فیلم یا نمایش تلویزیونی انگلیسی زبان با زیرنویس انگلیسی تماشا کنید. زمانی که مطمئن بودید، زیرنویسها را حذف کنید.
4- سعی کنید در جایی که هیچ سرنخ بصری وجود ندارد (به عنوان مثال رادیوهای انگلیسی زبان)، تمرین لیسنینگ را انجام دهید، چرا که این موضوع باعث تقویت لیسنینگ شما در آزمون آیلتس خواهد شد.
5- در حین پخش قطعه صوتی آیلتس چه باید کرد؟
برای تمرین، یک مسابقه ورزشی(که با آن آشنایی دارید) را همراه با تفسیر انگلیسی تماشا کنید. به چند آهنگ انگلیسی گوش دهید و سعی کنید اشعاری را که میشنوید یادداشت کنید. از اینترنت استفاده کنید تا ببینید درست حدس زدهاید یا خیر.
6- بعد از شنیدن قطعه صوتی آزمون چه کاری باید انجام دهید؟
برای تمرین بهتر است یک سخنرانی TED را بصورت آنلاین تماشا کنید، و موضوعی را انتخاب کنید که ممکن است در آیلتس استفاده شود، یعنی محیطزیست، آموزش، سلامت و غیره. هر آنچه که از آن دستگیرتان شد یادداشت کنید.
7- به بخش مهارتها در LearnEnglishTeens بروید و برخی از فعالیتهای لیسنینگ رایگان را در سطح خود انجام دهید.
آنلاین شوید(مثلاً برنامه راهنمای موزه بریتانیا را دانلود کنید) و به یک تور مجازی از یک موزه معروف یا مکان دیدنی به زبان انگلیسی گوش دهید.
یک سخنرانی دیگر در TED را آنلاین تماشا کنید. وقتی به صحبت گوش میدهید، ویدیو را متوقف کنید و سعی کنید اتفاق بعدی را پیشبینی کنید.
8- به IELTS.org بروید و خودتان را با چند نمونه Listening تست کنید!
پاسخهای خود را با پاسخهای صحیح مقایسه کنید. بیشترین امتیاز را از کجا کسب کردید؟ کجا سوءتفاهم داشتید؟
دوباره به نمونههای Listening گوش کنید. آیا اکنون پاسخ صحیح را میشنوید؟
در هفته دوم برنامه ریزی برای آیلتس به IELTS.org بروید و هر آنچه را که میتوانید در مورد بخش Writing (قالب، زمان، انواع کارها) یاد بگیرید. در همان سایت نمونه سوالات رایتینگ را ببینید.
10- در رابطه با معیارهای رایتینگ اطلاعات کسب کنید.
یک خبر را بصورت آنلاین بخوانید و از بخش نظرات استفاده کنید که در آن میتوانید نظرات خود را در مورد داستان بنویسید.
11- قبل از شروع نوشتن در آزمون چه کارهایی باید انجام دهید؟
با نوشتن یک وبلاگ شروع کنید. میتوانید درباره علایق، ایدهها، آرزوها، طنز و هر چیز دیگری که به آن علاقه دارید، به انگلیسی بنویسید!
12- هنگام نوشتن در آزمون چه چیزی را باید در نظر بگیرید؟
میتوانید برنامه LearnEnglish Grammar را دانلود کنید تا به توانایی گرامری خود در نوشتن آکادمیک کمک کنید.
یک وبسایت حاوی دادههای آماری (مانند Statista) پیدا کنید، یک جدول، نمودار یا نمودار دایرهای انتخاب کنید و توضیح کوتاهی درباره آن بنویسید.
13- پس از پایان نوشتن در آزمون چه کاری باید انجام دهید؟
مقالهای را در روزنامه انتخاب کنید و با استفاده از برخی ایدهها و محتوای مقاله اصلی، یک مقاله متقاعدکننده در مورد موضوع بنویسید.
به نوشتههای قدیمی خود نگاه کنید. دور هر کلمه یا ساختار دستوری که ساده یا تکراری است خط بکشید و با کلمات بهتر جایگزین کنید.
14- به بخش مهارتها در LearnEnglishTeens بروید و برخی از فعالیتهای نوشتاری را در سطح خود انجام دهید.
نوشتن آزاد را تمرین کنید: در مورد هر موضوعی به مدت 5 دقیقه بنویسید. متوقف نشوید، نوشتار شما به مرور روانتر میشود. برای دوستانی که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند پیامهای تلفنی به زبان انگلیسی بفرستید.
15- به IELTS.org بروید و خود را با چند نمونه رایتینگ تست کنید!
خودارزیابی: به Band Descriptors نگاه کنید و بررسی کنید که آیا همه چیزهایی را که در سطح موردنظر خود نیاز دارید در متن خود گنجاندهاید یا خیر.
ارزیابی با دیگری: از یک دوست بخواهید تا با استفاده از Band Descriptors یا زبان خاصی که میخواهید روی آن تمرکز کنید، پاسخهای شما را ارزیابی کند.
هفته سوم: Speaking آیلتس را جدی بگیرید!
16- در این مرحله از برنامه ریزی برای آیلتس به IELTS.org بروید و هر چیزی را که میتوانید در مورد بخش Speaking (قالب، زمان و انواع تسکها) یاد بگیرید. به نمونه سوالات اسپیکینگ نگاه کنید.
17- معیارهای ارزیابی اسپیکینگ را مطالعه کنید. به توصیفگرهای یک سطح بالاتر از سطح فعلی خود توجه کنید.
اگر مطمئن نیستید که هر چهار معیار ارزیابی به چه معناست، ویدیوهای کوتاه راهنما را تماشا کنید. تسک 1 و 2 اسپیکینگ را تمرین کنید و در مورد صحبت کردن خود بازخورد دریافت کنید!
18- از چه راهبردهای ارتباطی میتوانید در آزمون استفاده کنید؟
برنامه آیلتس Word Power را دانلود کنید تا به دایره لغت در هنگام صحبت کمک کند.
یک پادکست راهاندازی کنید: هر روز به مدت 2 دقیقه در مورد یک موضوع خاص صحبت کنید و آن را با تلفن خود ضبط کنید. گوش کنید و خودتان را ارزیابی کنید.
19- چگونه میتوانید در اسپیکینگ انگلیسی دقیقتر و روانتر شوید؟
با دوستی که در حال یادگیری زبان انگلیسی نیز هست، موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و در مورد آن پیامهای صوتی به زبان انگلیسی برای یکدیگر ارسال کنید. یک شریک زبان بینالمللی را در یک وبسایت مبادله زبانی مانند italki پیدا کنید تا به شما در تمرین انگلیسی کمک کند.
20- به نکاتی در مورد نحوه پاسخگویی به تسک آزمون اسپیکینگ معمولی نیاز دارید؟
وبلاگ خود را ایجاد کنید(در موضوعی که به آن علاقه دارید) و با دوستان خود به اشتراک بگذارید. آنها را تشویق کنید تا درباره زبان شما بازخورد بدهند.
یک فیلم جدید تماشا کنید و هر اصطلاحی را که میشنوید یادداشت کنید. سعی کنید این اصطلاح را در انگلیسی گفتاری روزمره خود بگنجانید.
21- به بخش مهارتها در LearnEnglishTeens بروید و برخی از فعالیتهای اسپیکینگ رایگان را در سطح خود انجام دهید.
صحنهای از فیلمی را که دوست دارید انتخاب کنید و سعی کنید صحبتهای بازیگر را کپی کنید. به تلفظ آنها بسیار دقت کنید و سعی کنید آن را تقلید کنید.
22- به IELTS.org بروید و پاسخهای خود را به چند نمونه اسپیکینگ ضبط کنید!
خودارزیابی: به Band Descriptors نگاه کنید و بررسی کنید که آیا پاسخهای شما شامل همه چیزهایی است که برای هدف خود نیاز دارید.
ارزیابی با دیگری: از یک دوست بخواهید تا با استفاده از Band Descriptors، پاسخهای شما را ارزیابی کند.
هفته چهارم: برنامه ریزی برای آیلتس را با Reading ادامه دهید!
23- چهارمین هفته برنامه ریزی برای آیلتس را با مراجعه به IELTS.org شروع کنید. هر چیزی را که میتوانید در مورد بخش Reading (قالب، زمان، انواع تسک، نحوه نمرهدهی) بیاموزید. به نمونه سوالات ریدینگ نگاهی بیندازید.
24- آیا با سرعت خواندن خود مشکل دارید؟ به مجله Voices بروید و “چگونه به زبانآموزان انگلیسی کمک کنیم سریعتر بخوانند” را بخوانید.
برای یافتن داستانهای انگلیسی در سطوح مختلف ریدینگ از کتابفروشی محلی خود دیدن کنید و متنهایی که با سطح شما درجهبندی میشوند را تهیه کنید.
25- قبل از شروع به خواندن در آزمون چه کاری باید انجام دهید؟
رسانههای اجتماعی، تنظیمات رایانه، تنظیمات تلفن، تنظیمات ایمیل خود را به انگلیسی تغییر دهید.
با یک دستورپخت انگلیسی، غذا بپزید. میتوانید برخی از دستورپختها را در GoodFood پیدا کنید.
26- وقتی در حال مطالعه در یک آزمون هستید چه کاری باید انجام دهید؟
آنلاین شوید و مجله، وبلاگ یا روزنامه انگلیسی زبانی را پیدا کنید که به آن علاقه دارید (اما قبلاً هرگز مطالعه نکردهاید) و شروع به خواندن آن کنید.
مقالهای از یک روزنامه مثلا تایمز را بخوانید و سعی کنید با مشخص کردن نکات کلیدی، خلاصهای کوتاه از آن بنویسید.
27- به نکاتی در مورد نحوه پاسخگویی به انواع وظایف رایج در آزمون ریدینگ نیاز دارید؟
هنگام خواندن یک متن، شروع به انتخاب کلمات یا عباراتی کنید که فکر میکنید مهم هستند و میخواهید یاد بگیرید و آنها را در یک دفترچه ذخیره کنید.
یک مقاله از روزنامه انتخاب کنید و کلمات و عباراتی را که برای پیوند پاراگراف ها یا ایدههای مقاله استفاده میشود یادداشت کنید.
28- به بخش مهارتها در LearnEnglishTeens بروید و برخی از فعالیتهای ریدینگ رایگان را در سطح خود انجام دهید.
شروع به خواندن کتابی به زبان انگلیسی کنید که قبلاً به زبان مادری خود خوانده اید یا فیلمی را که دیده اید ساخته شده است.
با دوستان خود یک باشگاه کتابخوانی راهاندازی کنید. یکی از اعضا چیزی را برای خواندن همه انتخاب میکند و در جلسه بعدی در مورد آن بحث میشود.
29- به IELTS.org بروید و خودتان را با چند نمونه ریدینگ تست کنید! پاسخهای خود را با پاسخهای صحیح مقایسه کنید. بیشترین امتیاز را از کجا کسب کردید؟ کجا سوءتفاهم داشتید؟
متن را دوباره بخوانید. آیا اکنون میتوانید همه پاسخهای صحیح را پیدا کنید؟
هفته پنجم: جمعبندی آیلتس، خود را آزمایش کنید و در صورت نیاز مشاوره بگیرید!
30- در یک آزمون تمرینی آیلتس مانند آزمون آزمایشی آیلتس سفیر تحت شرایط زمانبندی شده شرکت کنید.
پاسخهای خود را با پاسخهای صحیح مقایسه کنید. بیشترین امتیاز را از کجا کسب کردید؟ کجا سوءتفاهم داشتید؟ برای صحبت کردن و نوشتن، از معلم یا استاد خود بخواهید که پاسخهای شما را براساس Band Descriptors ارزیابی کند.
به پاسخهای خود نگاه کنید. اگر دوباره در آزمون شرکت کنید چه کار متفاوتی انجام میدهید؟ خلاصهای کوتاه بنویسید.
31- برای مشاوره آزمون لحظه آخری، به CambridgeEnglish بروید، سوالات متداول آیلتس را دانلود کنید و آنها را با دقت بخوانید.
اکنون زمان آن است که کتابها را کنار بگذارید، یک وعده غذایی خوب بخورید و شب را حسابی استراحت کنید. امتحان خوبی داشته باشید!
هیچ برنامهای کامل نیست! و هیچ برنامهای را نمیتوان به تمام افراد تعمیم داد. در هر سطحی که باشید، ممکن است برای پیشرفت بهتر نیاز به مشاوره آموزشی یا یک استاد حرفهای داشته باشید. آموزشگاه سفیر، برگزارکننده کلاسهای آموزش آیلتس در تهران و شهرستانها، در مسیر آمادگی و برنامه ریزی برای آیلتس راهنما و همراه شما خواهد بود. برای آشنایی با کلاس آیلتس سفیر روی لینک زیر کلیک کنید یا با شماره 02184346 با کارشناسان ما تماس بگیرید.